Денят, в който Даниел Дюбоа шокира света и стана световен шампион (ВИДЕО)


Денят, в който Даниел Дюбоа шокира света и стана световен шампион (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

1104 0

Кариерата на Даниел Дюбоа можеше да е със залязващ статут след шокиращото поражение през 2020 година от Джо Джойс, но изумителната форма след това го върна сред най-добрите в тежка категория. Той дори получи шанс да се бие с Олександър Усик и, според мнозина, е бил жестоко ощетен в битката за световната титла на украинеца. 

Развоят в този двубой обаче не попречи на британския нокаутьор да продължи възхода в кариерата си, чиято кулминация дойде на 1-ви юни тази година с шокиращ технически нокаут срещу Филип Хъргович. 

Дюбоа ще спира Джошуа за световния връх

Антъни Джошуа ще се опита да се върне на световния връх в събота вечер (21.09), когато се изправя срещу Даниел Дюбоа в мач за световната титла на IBF  - подробности за дата, час, ТВ излъчване и фаворит в мача Джошуа - Дюбоа вижте тук! 

Даниел Дюбоа срещу Антъни Джошуа НА ЖИВО тук!

Сензационната победа с нокаут за Дюбоа 

В историческа галавечер, противопоставила боксьори на "Куинсбъри" и "Мачруум", Хъргович се изправи срещу Дюбоа в ролята на абсолютен фаворит, а залогът беше огромен - световната титла на IBF. 

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

В деня на мача реално залогът не беше този, поне формално, тъй като по това време Олександър Усик все още беше абсолютен световен шампион. Въпреки това, още тогава се знаеше, че боят между двамата ще определи новият световен шампион на IBF, тъй като украинецът беше принуден да се откаже от пояса си заради клауза за реванш срещу Тайсън Фюри. 

Дюбоа със световната титла на IBF

Очакванията бяха, че хърватинът ще се разправи с британския си опонент, като беше огромен фаворит за победа в мача. Дюбоа обаче не смяташе така. 

Той причини изключителна болка на Хъргович още от началните рундове, а към края на двубоя лицето на балканеца беше заприличало на кадри от филм на ужасите - посинено, цялото в кръв, а той не изглеждаше да е в кондиция да продължи - и логичното се случи в 8-мия рунд, когато съдията прекрати двубоя заради неспособността на Хъргович да се бие. 

Така, 2 седмици след боя и официалното отказване на Усик от пояса на IBF, временният шампион Дюбоа стана официален носител на пояса на федерацията - една от 4-те най-важни в бокса. Сега, за пръв път той ще защитава титлата си в епичен дуел с Антъни Джошуа на "Уембли". 

Не пропускайте Джошуа - Дюбоа - ето как може да гледате двубоя НА ЖИВО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички