Железният Майк може да не бъде допуснат до битка с Джейк Пол - отменят ли окончателно двубоя?


Железният Майк може да не бъде допуснат до битка с Джейк Пол -  отменят ли окончателно двубоя?
Снимка: Getty Images

969 0

Бившият шампион тежка категория Майк Тайсън може да получи забрана да се бие срещу Джейк Пол на 15 ноември, ако не премине успешно медицински тест. Това идва на фона на здравословните проблеми, които накараха организаторите да отложат първоначално срещата.

58-годишният Тайсън трябваше да излезе в битка на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтон, Техас, но стомашни проблеми го принудиха да откаже двубоя поне до зимата. Неговият съперник – Джейк Пол, също се съгласи с това отлагане, за да може и двамата съперници да имат едно и също време за подготовка.

Въпреки това, все още съществува възможност битката да не се състои. Това ще се случи, ако Майк Тайсън не успее да мине медицинския тест. Той ще покаже дали въобще по-възрастният боксьор е готов да излезе в съревнование със съперник, който е 30 години по-млад. Тексаският департамент по лицензиране и регулации иска да е абсолютно убеден за безопасността на легендарния спортист.

Още: Боксовото шоу между Майк Тайсън и Джейк Пол бе официално отложено

Тайсън трябва да получи положителни резултати от направените му електроенцефалография и електрокардиограма тестове, за да може да получи позволение за участие на ринга – според завеждащата отдела комуникации в ТДЛР Тела Манж.

Битката Тайсън - Пол може да бъде окончателно отменена

„Към този момент битката остава във формат от 8 рунда и продължителност на всеки от по 2 минути. Както и преди съм споменавала, нашият департамент ще стои информиран относно здравето и на двамата боксьори, и ако се налага ще събираме нова информация относно здравното им състояние при необходимост“, каза Тела Манж пред World Boxing News.

"ТДЛР" добавя, че лиценза, който притежава Тайсън не гарантира, че той ще се бие ако има някакви съмнения относно неговото здраве и безопасност.

Тайсън е готов за битка

Още: Ще се откаже ли Майк Тайсън от дългоочакваното завръщане на ринга? Бивш световен шампион иска да го замести

Последният негов мач датира от 2020 г. срещу Рой Джоунс – младши през пандемията. Тогава сблъсъкът е бил приятелски, а сега ще се бие в първия си професионален сблъсък от неговото оттегляне от спорта – през 2005 г. срещу Кевин Мъкбрайд. Предпоследната му професионална битка пък завърши със загуба с нокаут, където самият Майк Тайсън изглеждаше като сянка на себе си. 19 години по-късно обаче той се чувства пределно готов и мотивиран да покаже своите истински възможности срещу Пол.

Какво каза Тайсън? 

„Въпреки отлагането на срещата, скоро ще се завърна към тренировъчен процес. Благодарен съм на медицинския щаб, който се грижеше за мен. Искам да изкажа благодарности и към MVP, Netflix и AT&T за тяхната отговорна работа да намерят най-добрата възможна нова дата за всички страни. Независимо от променената дата, резултатът ще е същият когато и да се боксираме – Джейк Пол ще бъде матиран“ - това са думите на именитият боксьор преди предстоящата битка за него.

Майк Тайсън изплаши - повикал е спешна помощ по време на полет

Майк Тайсън предизвика Усик на бой, украинецът каза ще има ли битка

"Ще се радвам да видя Тайсън да отхапе ухото и на Пол": Това иска да види ветеран в UFC

Гавра с бокса: Пол поиска да целуне по "сочните устни" Тайсън, Майк призна за ерекция (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички