Президент и доктор на IBA с едно мнение: Тестовете са ясни - има кой да им гледа между краката


Президент и доктор на IBA с едно мнение: Тестовете са ясни - има кой да им гледа между краката
Снимка: GettyImages

2506 0

Състоя се доста интересна пресконференция, организирана от Международната боксова асоциация (IBA). Тя бе посветена най-вече на Имане Хелиф и Лин Ю-Тин - участници в боксовия турнир при жените на Олимпийските игри в Париж 2024.

Специална пресконференция за скандалните Имане Хелиф и Лин Ю-Тин

Отдавна IBA обяви, че Хелиф и Ю-Тин са биологични мъже и им забраниха да се състезават при техните турнири. За олимпийския турнир обаче отговаря МОК, който сне доверието си от асоциацията заради корупционни скандали.

Още: Доказано: Истината за ролята на Имане Хелиф на Купа Странджа в България (ВИДЕО И СНИМКА)

И на тази пресконференция въпросните ДНК тестове не бяха показани, като един от участниците - генералният секретар на IBA Крис Робъртс, отговори, че решението да не бъдат публикувани резултатите на ДНК теста е взето по искане на федерациите на Алжир и Тайван, постъпило няколко часа по-рано. "Не ни е позволено да даваме информация, но можете да прочетете между редовете какво означава това. МОК видя резултатите"

На пресконференцията бяха още бившият шеф на медицинската комисия Йоанис Филипатос и президентът на централата Усман Кремльов.

"Не мога да кажа дали Хелиф е родена като жена. Медицинските резултати и лабораториите казват, че този боксьор е мъж. Ние не сме срещу Хелиф, тя е много добра боксьорка. Не съм бил в болницата, когато се е родила. Харесвам Алжир. В този случай състезателите трябва да сътрудничат на лабораториите. Като лекар е нужно да защитя женската категория" - заяви доктор Филипатос.

Още: Имане Хелиф не издържа: Избухна след всички твърдения, че е мъж покрай Париж 2024

"Женският бокс е убит. Женският спорт е унищожен. Не можем да го позволим. Аз не мога да проверя какво имат боксьорките между краката си. Но има лекари, които могат. Двете са с много високо ниво на тестостерон - като на мъж. Не можем обаче да продължим нашето разследване - дали са родени като мъже или има промени на по-късен етап. Относно Хелиф - няма доказателства, че тази жена е транссексуална или изкуствена.

Той (бел. ред. Томас Бах) и други се подиграват с християнството и с Библията. В писанията Содом и Гомор са съществували и Бог е унищожил тези градове, защото са загубили човешката си стойност. Като президент на международна федерация и твърдо вярващ в Бог, защитаващ човешките ценности и демокрацията, не можех да мълча. Откриването на олимпийските игри беше организирано и проектирано от Томас Бах и неговите приятели. Той го направи, за да подобри пиар статуса си. Като християнин не съм съгласен с това представяне на писанието. И никога не бих искал това да се случи отново в спорта" - пък сподели президентът Кремльов.

Президентът Макрон се захласна по Имане Хелиф (ВИДЕО И СНИМКА)

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички