Саудитска Арабия се готви да сбъдне мечтата на боксовите фенове: Антъни Джошуа и Тайсън Фюри един срещу друг през 2025 г.


Саудитска Арабия се готви да сбъдне мечтата на боксовите фенове: Антъни Джошуа и Тайсън Фюри един срещу друг през 2025 г.
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

667 0

Саудитска Арабия ще се опита да организира пореден голям боксов сблъсък на своя територия. Този пък иска да изправи един срещу друг големите звезди на британския бокс Тайсън Фюри и Антъни Джошуа през следващата година. Без значение какви са резултатите на двамата до края на 2024 година.

Саудистка Арабия иска да организира нов супермач в бокса

Организаторът на двата мача Турки Алаших ще се опита най-накрая да реализира мечтата на британските боксови фенове и да качи на един ринг Фюри и Джошуа догодина. "Не се знае, възможно е Фюри да спре с бокса след мача с Усик. Но аз ще му отправя оферта. Мачът с Дюбоа ще е опасен и труден за Джошуа. Дори и Усик да победи, искам да видя Фюри срещу Джошуа. Няма да се опитвам да организирам трети мач между Джошуа и Усик, преди да направя Фюри - Джошуа. Целият свят иска да види този мач", коментира Алаших.

Той допълни, че Саудитска Арабия планира да организира боксова лига, с която да се намалят огромния брой шампионски пояси в спорта. "Според мен да има 68 световни шампиони е лудост".

Още: Олександър Усик има план за мачове с Антъни Джошуа и Тайсън Фюри преди да се пенсионира

За Джошуа предстои битка с Даниел Дюбоа за овакантения от Олександър Усик пояс на Международната боксова федерация (IBF). Ако победи сънародника си на "Уембли" на 21 септември, то Ей Джей ще стане световен шампион в тежка категория за трети път. От своя страна Фюри ще има реванш с Усик на 21 декември в Рияд, след като украинецът му нанесе първа загуба в професионалната кариера по-рано тази година.

Още: "Господи, някакъв аматьор ме убива!" - Тайсън Фюри призна за боя, нанесен му от Джошуа

"Джошуа изпитва страх от мен": Победилият Дионтей Уайлдър с нокаут - Жилей Жан, захапа Ей Джей, защото избягвал битка с него

"Не сме глупаци": Дюбоа знае как да победи Антъни Джошуа - ето разковничето

"За кого се мислиш, момченце? Искаш ли този стол в лицето?": Джошуа и Дюбоа едва не се сбиха - не могат да се дишат (ВИДЕО)

Олександър Усик обяви новината: Оваканти титла и вече не е абсолютен световен шампион

Най-мащабният проект на Антъни Джошуа, от който има спешна нужда, но никой не се нае да го направи

Ауч! Какво правиш, Антъни Джошуа? Феновете на бокса са в потрес? (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички