Шокиращата арабска нощ: Олександър Усик обезвреди и преби голямото британско страшилище (ВИДЕО)


Шокиращата арабска нощ: Олександър Усик обезвреди и преби голямото британско страшилище (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

7501 0

За първи път през този век - ще има абсолютен световен шампион в бокса при най-тежката категория. Мегазрелището Усик срещу Фюри ще определи носителя на четирите най-ценни колана. Мачът ще се състои в събота, 18 май, в Рияд - Саудитска Арабия.

Именно в тази страна преди по-малко от две години Олександър Усик излезе за един от най-важните дуели в кариерата си. Онзи път обаче в Джеда - украинецът се изправи срещу тогавашното британско страшилище Антъни Джошуа в реванша между двамата, в който Ей Джей получи шанс да си върне всичко загубено.

Усик се връща в страната, в която победи за втори път Джошуа

След като Усик победи на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм", за да отнеме всички колани на Джошуа (три от четирите най-ценни - na IBF, WBA и WBO, както и този на IBO) в шокиращ сблъсък на 25 септември 2021-ва година, украинецът отново го стори и на 20 август следващата година.

Още: Абсолютен световен шампион в бокса - какво означава, как се постига, кои са го правили?

Олександър Усик победи Антъни Джошуа

И макар че през 2022-ра Усик не победи Джошуа с чак такова смазващо предимство както при първия им дуел, все пак той несъмнено отново бе по-добрият на ринга. Въпреки че единият от тримата съдии изненадващо отсъди в полза на Ей Джей (113-115, 116-112, 115-113).

В двубоя в Саудитска Арабия британецът демонстрира по-добра стратегия, отколкото в мача в Англия. Въпреки това той отново понесе критики - не видяхме онзи "див и необуздан" агресивен бокс, с който поначало стъпи на върха и с който спечели толкова фенове. Именно този стил проповядва и в последно време - при победите над Ото Валин и над Франсис Нгану.

Антъни Джошуа отново ще получи своя шанс за световна титла - кой знае, той може да е директно и за абсолютен световен шампион. Тогава обаче ще трябва да демонстрира именно този хищнически стил на боксиране. А кой би бил неговият опонент? Тепърва започва съперничеството между непобедимите до момента Усик и Фюри.

Още: Тайсън Фюри има ОГРОМЕН проблем преди битката с Усик - това накланя везните сериозно (СНИМКА)

След това загубилият ще има право на реванш, а така потенциално може да се стигне и до три сблъсъка между тях, преди да дойде ред на Джошуа или друг претендент. Ето и пълна информация как и къде можем да гледаме зрелището Фюри срещу Усик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички