Ландо Норис тотално доминира в Сингапур и взе победа №3 във Формула 1


Ландо Норис тотално доминира в Сингапур и взе победа №3 във Формула 1
Снимка: Getty Images

209 0

Ландо Норис спечели убедително победата в Гран при на Сингапур от Формула 1 с преднина от флаг до флаг. С това състезателят на Макларън съкрати допълнително пасива си от лидера в класирането Макс Верстапен. Световният шампион остана втори, а отлична стратегия на Макларън изпрати и втория болид на отбора, управляван от Оскар Пиастри, на подиума.

Така в генералното класиране Ферстапен е лидер 331 точки, а Норис е с 52 по-малко. Льоклер е трети в подреждането и Пиастри е четвърти, след като в Сингапур австралиецът остана на третото място с изоставане от 41.823 секунди.

За разлика от предишни стартове, Норис този път не изпусна водачеството в самото начало на надпреварата и изгради огромен аванс пред Верстапен. По-рано през кампанията, Норис ликува в Зандвоорт, Нидерландия, с 22 сек пред нидерландеца, побеждавайки го категорично на негова територия. Младият британец не съумя да прибави още една точка към актива си за най-бърза обиколка - тя отиде на сметката на Даниел Рикардо с РБ Хонда.

Норис започна състезанието много добре, влезе чисто в първия завой и поведе в състезанието, което му позволи да избегне хаоса зад него. Люис Хамилтън атакува моментално Макс Ферстапен, но световният шампион успя да го блокира и седемкратният първенец се оттегли.

Към десетата обиколка преднината на Норис срещу Ферстапен вече бе почти пет секунди, като във всеки тур на улицата в Сингапур британецът трупаше по секунда. Трети зад тях бе Ръсел, докато Люис Хамилтън се чувстваше много некомфортно с този сет гуми с меката смес и излезе от топ 10. Ред Бул направи първата грешка и Ферстапен излезе от бокс болид до болид с Шарл Льоклер , губейки едно място. Пиастри също изпревари Верстапен, но гумите на австралиеца вече бяха почти износени и нидерландецът се завърна скоро след това на второто място, на което завърши с 20.945 секунди пасив.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички