Илиана Раева отписа Елвира с дебелия флумастер: България била 4-ти избор за Краснобаева


Илиана Раева отписа Елвира с дебелия флумастер: България била 4-ти избор за Краснобаева
Снимка: Българска федерация художествена гимнастика - Официална страница

1463 0

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира случилото се с Елвира Краснобаева. Раева призна, че до последно се е избирало измежду Боряна Калейна и КРаснобаева за Париж 2024.

Илиана Раева: Път за Елвира Краснобаева обратно към националния отбор няма

Освен това Раева разказа, че не само Армения е била вариант за Краснобаева, но са били водени разговори и с Франция, и с Азербайджан, оставяйки България на заден план. Освен това Раева заяви, че път назад за нея няма в националния отбор.

"Тази прима имаше огромен шанс да играе на Олимпийските игри в Париж. Това, което Бранимира Маркова каза на целия екип и аз на Управителния съвет на федерацията, е, че ние взехме абсолютно решение, че ако тя направи по-добри състезания и класиране до последния момент, ще участва. Имаше различни мнения. За Стилияна нямахме никакви колебания, защото тя показа, че е най-силната в този момент. Между Боряна и Елвира битката беше изключително тежка. Втората е на 16 години, сменихме драстично композицията, тя започна да допуска грешки. И двете ги поставихме под много голямо напрежение, бяха много равностойни, но опитът на Боряна победи и в Париж се видя, че ние правилно сме допуснали нея.

Ако неучастието на Елвира е причината да се откаже да се състезава за България, това ще е много жалко. Това означава, че няма реална представа какво означава големият спорт и че в него отиват тези, които са най-добре подготвени и имат големия опит да се състезават. По време на нашия лагер преди Игрите в Париж имах достоверна информация, че майката на Елвира води разговори с Франция. След като се върнахме от френската столица, точно в този момент имах обаждане от федерацията на Азербайджан, с която нейната майка също беше говорила и искаше да се състезава за нея. Аз оставах безмълвна и безучастна, защото си направих сметката какво означава националният отбор без Елвира. Няма път назад за нея в националния отбор" - сподели Раева пред БНТ. Освен това Илиана Раева потвърди за големи промени в ансамбъла на България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички