"Едно от най-плашещите разигравания" - Григор Димитров си спомни за мач, след който буквално е припаднал (ВИДЕО)


"Едно от най-плашещите разигравания" - Григор Димитров си спомни за мач, след който буквално е припаднал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6895 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров без съмнение е сред най-атрактивните в този спорт. Първата ни ракета с отличава с красив стил на игра, който често му носи суперлативи за най-добър удар и най-красивото разиграване. Поглеждайки назад към мачовете му, то можем да открием много подобни изпълнения - красота за окото. 

Гришо участва в специално видео за ATP, в което реагира на някои от най-добрите си удари през годините. Част от точките, показани във видеото, са срещу Анди Мъри, Рафаел Надал, Доминик Тийм, Джак Сок, Холгер Руне и Новак Джокович, като Гришо сподели, че за някои от ударите дори още се говори от останалите тенисисти. 

Епичните двубои срещу Мъри и Джоквич

Още: Уимбълдън НА ЖИВО: Григор Димитров - Шанг Джунченг, дъжд ще забави началото

Едно от първите показани разигравания бе срещи Анди Мъри на турнира в Акапулко през 2014 година. "Започваме с мача срещу Анди в Акапулко. Едно от най-плашещите разигравания, които някога ще видите. В един момент помислих, че съм спечелил точката, но не беше така. След това продължих да тичам и да преследвам топката. Мисля, че той загуби вяра след тази точка. От този момент нататък контролирах нещата. Също така си спомням, че след мача припаднах и трябваше да ме закарат до болничната стая", разказа Димитров.

Срещу Джокович в Мадрид през 2013 година: "Имахме луда битка, играхме няколко часа. Спомням си, че имах дрехи за пералня за 2 дни след това, тъй като използвах всичките си фланелки. Страхотен момент бе това. Първият ми турнир в Мадрид, вечерен час, играеш срещу номер 1 в света, какво повече да искаш".

И ударите, за които още говорят

Той бе категоричен, че никога не е приятно да играе с Рафаел Надал на клей, а при епично разиграване с Джак Сок от 2014 година в Стокхолм бе изненадан и колко млад изглежда тогава: "Някои играчи още говорят за тези удари. Боже, колко млад изглеждам тук".

Още: Григор Димитров - Джунченг по ТВ: Кога и къде да гледаме втория мач на Гришо на Уимбълдън?

Относно Мастърса в Монте Карло срещу Холгер Руне: "Ударът над главата. Не съм сигурен дали отново ще се види нещо подобно – такъв удар с 5 км/ч, но разиграването беше много, много дълго. Спомням си, че си разменихме множество силни удари и в един момент си казах, че трябва да направя нещо различно. Пласирах един удар над главата, но той стигна до топката. Не исках да го правя пак, защото рамото ми вече се изморяваше и затова реших да проявя креативност".

Още: Отлично: В перфектно време - в колко часа излиза Григор Димитров за втория си мач на Уимбълдън

"Бях толкова нервен... плаках": Григор Димитров за първи път призна за интимен момент в живота си

Григор Димитров се бори срещу суеверията, отбеляза любопитен детайл, който влияе върху играта му на Уимбълдън

Факт, който изглежда нереален: Григор Димитров с антирекорд, датиращ от 1973-та - и то на любимата му трева

Известен е и следващият му съперник: Григор Димитров се изправя срещу непознат китаец

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички