Екшън на Ролан Гарос: Григор Димитров е току зад Джокович, Алкарас и Синер - подцениха Ноле


Екшън на Ролан Гарос: Григор Димитров е току зад Джокович, Алкарас и Синер - подцениха Ноле
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

4521 0

Днес (31.05) ще научим първите осем тенисисти, които се класират за осминафиналите на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос. Всичко очаквания са сред тях да бъде и първата ракета на България Григор Димитров.

Разбира се, правим уточнението, че е възможно метеорологичните условия сериозно да объркат плановете на организаторите и потенциално някой мач от третия кръг, плануван за днес, може да бъде изместен за утре (01.06) - заедно с 1/16-финалните сблъсъци от другата половина на схемата.

Фаворитите за трофея на Ролан Гарос - къде е Григор Димитров?

Освен Григор, днес в действие трябва да видим и други състезатели от топ 10 - Андрей Рубльов, Хуберт Хуркач (който може да е следващият съперник на Димитров), Стефанос Циципас, Яник Синер и Карлос Алкарас. Според специалисти и анализатори именно двамата са големите фаворити за трофея.

Още: Григор Димитров - Зизу Бергс по ТВ: Къде да гледаме мача от III-ти кръг на Ролан Гарос?

Испанецът има малко по-сериозно преимущество, докато малко след испанеца по шансове е оценен и световният номер 1 Новак Джокович, който определено не се радва на особено силна година до момента. Сърбинът дори може да се сбогува с лидерската си позиция в света съвсем скоро.

Специалисти и анализатори дават доста по-високи шансове на още шестима състезатели, преди да поставят Григор като големия фаворит на Ролан Гарос. Това са Александър Зверев, Каспър Рууд, Стефанос Циципас, Даниил Медведев, Холгер Руне и Андрей Рубльов.

Григор Димитров с най-добри шансове след Синер, Алкарас и Джокович за осминафинал

Рядко в тениса се случва всички фаворити да продължат напред, още повече на тази фаза, така че със сигурност може да очакваме изненади. Експертите обаче поставят Димитров сред тенисистите с най-солиден шанс за това да продължат към осминафиналите (току след Синер, Алкарас и Джокович).

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Огромен фактор за това е фактът, че негов съперник ще бъде опонент извън топ 100 - Зизу Бергс. Белгиецът сломи още на старта Алехандро Табило, като именно чилиецът, който се намира в чудесна форма, трябваше да е първият поставен опонент, когото Димитров да срещне.

Още: Григор заработи съблазнителна сума с достигането до 3-ти кръг на Ролан Гарос

За сравнение примери с подобни или по-добри шансове на Димитров за трофея имат за съперници: Рубльов - Матео Арналди, Хуркач - Денис Шаповалов, Алкарас - Себастиан Корда, Медведев - Томаш Махац, Джокович - Лоренцо Мусети, Де Минор - Ян-Ленард Щруф, Зверев - Тайлон Грикспор, Рууд - Томас Мартин Ечевери.

Четете всички тенис новини за Григор Димитров на Ролан Гарос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички