Ексклузивно: Каква е контузията, която извади Григор Димитров от строя на US Open?


Ексклузивно: Каква е контузията, която извади Григор Димитров от строя на US Open?
Снимка: GettyImages

3786 0

За втори пореден турнир от Големия шлем Григор Димитров отпада не заради играта си, а заради контузия. Това, което стана на "Уимбълдън" преди няколко месеца, се повтори и на "Артър Аш" в Ню Йорк - травма сложи преждевременен край на похода на българския атлет в търсене на голям триумф. 

Контузията на Гришо изглежда същата като на "Уимбълдън" 

На този етап няма точна диагноза за това, което се случи с Григор Димитров. Но проблемът е в левия крак - същият, който беше контузен и по време на мача с Даниил Медведев в Лондон. 

Същата контузия от

В третия сет Гришо отново се хвана за бедрото на левия крак след отиграване, в което трудно достигна до топката. Гримасата на Димитров ясно показа, че проблемът е сериозен и, след като довърши едва-едва третия сет, той взе медицински таймаут. 

Той се опита да доиграе мача, но след куп молби от неговия щаб, българинът най-накрая хвърли бялата кърпа и прекрати двубоя преди да се стигне до по-сериозна травма. 

Най-вероятно става въпрос за същия проблем - контузия в левия адуктор. Възможно е да има и леко разтежение, но това ще стане ясно след по-обстойно направени прегледи. 

Проблемите започнаха още на осминафиналите

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Димитров можеше да се прости с US Open още на осминафиналите, тъй като тогава имаше проблем с дясното коляно. Той успя да го превъзмогне, за да спечели тежка 5-сетова битка, но още в самото начало на мача с Франсис Тиафо стана ясно, че физическите затруднения на родния представител не са отшумели. 

Все пак, бившият №3 в света хвърли всичките си сили за обрат във втория сет, но допълнителният проблем с разтежение го извади окончателно от строя. 

ВИЖТЕ ОЩЕ: Федерер стана пряк свидетел на ужаса, който сполетя Гришо (ВИДЕО) 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички