КРЪВ по Гришо: Летящият българин за точката на турнира в Ролан Гарос - Димитров пострада (ВИДЕО)


КРЪВ по Гришо: Летящият българин за точката на турнира в Ролан Гарос - Димитров пострада (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

5656 0

Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове през 2024-та година. С него десетият в света заслужено стигна до четвъртфиналите на втория за годината турнир от Големия шлем - Ролан Гарос, за първи път в кариерата си.

Той остава със само един загубен сет след първите четири мача, след като сломи с 3:0 Хуберт Хуркач. Полякът е осми в света, но така и не може да преодолее Григор - вече в шест мача, всеки от тях спечелен от първата ракета на България.

Развоят можеше и да бъде различен, като два от сетовете бяха максимално оспорвани и завършиха с тайбрек. Единствено във втория Хуркач разстрои много играта си и не изглеждаше с никакви шансове за това да спечели частта.

Още: 69-годишна икона на тениса за Григор Димитров: Има мускули, личи си, че работи здраво във фитнеса

Григор Димитров и Хуберт Хуркач с точката на тазгодишния Ролан Гарос

Григор Димитров победи Хуберт Хуркач на Ролан Гарос

Димитров можеше да си гарантира успеха и по-рано, но в третия сет при 4:4 гейма изпусна два от така наречените "скрити мачболи". Терминът значи, когато тенисистът стигна до точка за пробив, която ако спечели, след това ще сервира за мача.

При втория "скрит мачбол" се стигна и до точката на турнира през този сезон. В нея имаше от всичко, като за съжаление отиде в полза на осмия в света. При разиграването обаче Григор Димитров разкървави кокалчетата на дясната си рука.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

ТОП КРАСАВИЦА СЪС ЗАКАЧКА КЪМ ГРИГОР ДИМИТРОВ: ДВАМАТА ГРЕЙНАХА С УСМИВКИ (ВИДЕО)

Той се хвърли на плонж, докато държи ракетата си, като при приземяването провлачи дясната си ръка по клей настилката. Той довърши гейма, но точно преди да сервира, за да остане в сета, трябваше да вземе медицински таймаут и да получи помощ.

Вижте феноменалното разиграване чрез кадрите по-долу в материала. А малко преди мача Григор Димитров бе бесен на организаторите на Ролан Гарос и не им спести нищо, признавайки, че "никога не е виждал такова нещо".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички