"Никога не съм изпитвал нещо подобно": Григор Димитров бе много ядосан - постави на място всички на Ролан Гарос


"Никога не съм изпитвал нещо подобно": Григор Димитров бе много ядосан - постави на място всички на Ролан Гарос
Снимка: Getty Images

50 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще опита за първи път в кариерата си да се класира на 1/4-финал на Ролан Гарос. За целта 33-годишният хасковлия ще трябва да се справи с осмия в света Хуберт Хуркач.

Гришо загуби само един сет в трите си мача до момента, но това се случи при доста неблагоприятни условия - срещу Зизу Бергс в двубой, който претърпя куп промени. Срещата им започна в петък (31.05) и бе доиграна в събота (01.06), но с многочасово закъснение и след много промени.

И не само метеорологичните условия бяха виновни. Те не могат да бъдат контролирани, но организаторите на Ролан Гарос определено не взеха адекватни решения. Мачът на Димитров бе местен на три различни корта, а накрая мач на "Филип Шатрие" (Зверев - Грикспор) се проточи и едновременно с това друг корт стоеше празен без да вали дъжд.

Още: 69-годишна икона на тениса за Григор Димитров: Има мускули, личи си, че работи здраво във фитнеса

Това никак не се хареса на българина, който не скри своите критики и обясни, че за първи път в професионалната му кариера му се налага да се справя с такива обстоятелства. Ето какво точно сподели:

Григор Димитров не бе доволен от организацията на Ролан Гарос

Григор Димитров на Ролан Гарос

"Определено не помага да престоиш 15 часа в съблекалнята и бях наистина щастлив, когато излязох на корта. Бях готов да играя навсякъде, ако ще и да е на кортове извън комплекса. Преместиха началото ни за след мача на Зверев, който се забави толкова много, а дъждът спря и нашият корт стоеше празен. Мисля си, че този двубой можеше да завърши значително по-рано и можеше да се намери начин, за да се случи това.

Още: Гръмка сензация на Ролан Гарос: Болезнена загуба натъжи и Григор Димитров (ВИДЕО)

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Изиграх първия си мач през миналата неделя, след това излязох на корта чак във вторник, а утре сме неделя. Като цяло загубих следите на времето и мястото, в което ми се налага да играя през последните няколко дни и просто гледам да се приспособя към ситуацията. Мисля, че направих около 17 дрямки, докато изчакам реда си, а също така изгубих бройката на всичкия ориз и плодове, които погълнах в тези часове.

Никога не съм изпитвал подобно нещо през 15-годишния си опит като професионален тенисист и съм щастлив, че се справих по този начин" - заяви 33-годишният българин. Мачът му срещу Хуберт Хуркач ще можете да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички