Обясниха случилото се с Гришо: Сериозна ли е контузията на Григор Димитров?


Обясниха случилото се с Гришо: Сериозна ли е контузията на Григор Димитров?
Снимка: Getty Images

11325 0

Президентът на руската тенис федерация Шамил Тарпишчев коментира това, което се случи с Григор Димитров в мача от осминафиналите на Уимбълдън. Гришо се изправи срещу Даниил Медведев и започна силно, но дори първият сет не бе доигран след контузията, която получи.

Самият Тарпишчев признава, че Медведев е имал късмет, защото 33-годишният българин е тръгнал много силно и го е надигравал.

"Даня имаше късмет, защото Григор стартира изключително добре и го надиграваше. Впоследствие Медведев се върна в резултата, но мачът определено можеше спокойно да завърши и в двете посоки, имайки предвид играта на Димитров" - започна той.

Още: "Най-опасното на света": Тенис експерт е бесен заради контузията на Григор Димитров - има виновни

Сериозна ли е контузията на Григор Димитров?

Тежка ли е контузията на Григор Димитров на Уимбълдън?

Освен това Тарпишчев обясни, че е изглеждало сякаш не е сериозна контузия, като допълни, че за първи път вижда такава травма от началото на сезона на трева. Според него българинът не е успял да пренесе добре тежестта към другия си крак и това по-скоро е моментен физически дискомфорт.

"Изглеждаше, че не е станало нищо сериозно с него. Той дори не падна върху тревата и често казано за пръв път виждам такава контузия от началото на сезона на трева. Мисля, че той просто не можа да пренесе добра тежестта към другия си крак и това по-скоро е моментен физически дискомфорт, отколкото сериозна контузия.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Още: Рекорд: Колосалната сума пари, която Григор Димитров спечели от Уимбълдън - въпреки контузията

Важното е, че Даня спести сили, което е много ценно на този етап от турнирите в Големия шлем, а на Григор мога да пожелая единствено бързо възстановяване" - сподели Шамил Тарпишчев пред GoTennis.ru. А какви бяха точните думи на Даниил Медведев към Григор Димитров на мрежата след края на мача?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички