Още сме в играта! Лазов и Грозданов спечелиха мача на двойки за Купа Дейвис


Още сме в играта! Лазов и Грозданов спечелиха мача на двойки за Купа Дейвис

1025 0

България запази шансовете си за класиране в I група на Евро-африканската зона на Купа Дейвис. Преди минути Александър Лазов и Тихомир Грозданов спечелиха мача си на двойки срещу Мартон Фучович и Левенте Годри с 2-6, 7-6(3), 6-4, 4-6, 6-1. По този начин България вече намали изоставането си на 1:2 победи от своя съперник след загубите на Димитър Кутровски и Димитър Кузманов вчера. Утре са останалите два мача на сингъл.

Двубоят не започна по на-добрия начин за България, след като допуснахме пробив още в четвъртия гейм. Първият брейкпойнт беше спасен, но след това Унгария успя да спечели гейма. Лазов и Грозданов имаха шанс да върнат пробива в седмия гейм, но не успяха. Веднага след това Фучович и Годри направиха нов пробив и затвориха първия сет с 6:2.

Вторият сет започна равностойно, като до 3:3 всеки печелеше подаването си. В седмия гейм Годри най-после беше пробит, но след това Унгария имаше шанс да върне пробива. Лазов обаче показа характер и измъкнахме гейма. В десетия гейм унгарците ни пробиха на нула и изравниха за 5:5. След това всеки от тенисистите спечели подаванията си и се стигна до тайбрек. В него българите бяха по-добри и изравниха резултата в мача на 1:1 сета.

Началото на третия сет беше кошмарно за България, след като в самото начало допуснахме пробив. В четвъртия гейм обаче нашите получиха шанс да върнат пробива и се възползваха. След това всеки от тенисистите печелеше подаванията си до 5:4 за България. В десетия гейм Грозданов и Лазов се възползваха от грешките на Фучович и направиха пробив, с който спечелиха и сета.

Четвъртият сет отново започна с пробив за унгарците, като този път Грозданов се пропука. В седмия гейм Унгария направи нов пробив и при 5:2 сервираше за сета. България успя да намали на 5:4, но след това Фучович не сбърка от сервис и резултатът в мача стана 2:2 сета.

Подобно и на предишните два, решителният пети сет също започна лошо за България. Лазов беше пробит, но веднага след това нашите се възползваха от грешките на Фучович и изравниха за 1:1. Българите не дадоха нито един гейм до края и спечелиха изключително важния мач.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички