Роджър Федерер втрещи с признание за Новак Джокович: Не го уважавах


Роджър Федерер втрещи с признание за Новак Джокович: Не го уважавах
Снимка: Getty Images/Guliver

4142 0

Съвсем скоро ще има премиера на документалния филм на Роджър Федерер. След два дни един от най-иконичните състезатели по тенис ще позволи на милионите му привърженици да погледнат "зад завесата". Продукцията ще разгледа последните моменти на швейцареца в професионалния тенис.

Любопитен факт е, че кадрите са домашни и първоначално са били предназначени за лична употреба, а с това обстановката е доста лична, тъй като няма стотици камери около Федерер. Създателите на филма загатната малка част от него.

В него той говори за един от големите му съперници - Новак Джокович (двамата са изиграли общо 50 мача, а победите са 27:23 за сърбина). Оказва се, че Федерер далеч не е бил впечатлен от Джокович, като дори признава, че не го е уважавал в началото.

Още: СТАРТ! Григор Димитров по ТВ: Къде да гледаме всички мачове на Гришо на трева?

Роджър Федерер с лично признание какво е мислел за Новак Джокович

Роджър Федерер срещу Новак Джокович

"Изправих се срещу него за първи път през 2006-а в Монте Карло, победих го в три сета. Като излизах от корта си помислих, че е ОК тенисист, но и нищо повече. А вече се вдигаше много шум около него, но аз не бях убеден в качествата му. Истината е, че в началото не уважавах Джокович особено - той заслужаваше повече и съжалявам за това.

Причината бе, че виждах много технически недостатъци в играта му. Имаше екстремен хват при изпълненията на форхенд, а бекхендът му далеч не бе толкова плавен, колкото е сега" - споделя Федерер. Наскоро пък се потвърди тежка контузия за Новак Джокович, която сериозно промени тенис програмата му.

"Нашият списък от 5 звезди": Включиха Григор Димитров в престижна класация

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички