Само на 23 години: Тенисистката, разполагаща с много повече богатско от Федерер, Джокович и Надал


Само на 23 години: Тенисистката, разполагаща с много повече богатско от Федерер, Джокович и Надал
Снимка: Getty Images

2571 0

19-ата поставена на тазгодишното издание на Уимбълдън Ема Наваро се класира убедително за третия кръг от турнира след категорична победа над Наоми Осака с 6-4, 6-1.

Наваро срещу Осака

23-годишната американка започва все повече да приковава вниманието в света на тениса. В последните месеци тя се настани сред най-добрите тенисистки сред жените, а по-рано през годината тя спечели и първата си титла от тура, надделявайки през януари в Хобарт.

През тази календарна година Наваро е спечелила, благодарение на своите успехи, над 1 милион евро. Тази сума обаче се оказва не толкова голяма, особено за семейството, в което е израснала. Затова в следващите редове ще ви запознаем малко повече с нейния живот извън корта, който също е доста любопитен.

Семейството на Наваро

Ема Наваро е дъщеря на известния американски бизнесмен Бен Наваро. Според авторитетната медия „Форбс“ неговото състояние се равнява на 1,5 млрд. евро, което е повече от богатствата на най-изявените тенисисти в света Роджър Федерер (550 млн. евро), Новак Джокович (240 млн. евро) и Рафаел Надал (220 млн. евро) взети заедно.

Още: Тенис от Уимбълдън НА ЖИВО: Григор Димитров - Гаел Монфис, кога започва мачът на Гришо?

Бащата на младата тенисистка се е превърнал в милиардер благодарение на няколко успешни бизнес проекта. През 1998 година той основава компанията „Шерман Груп“, която се занимава със събирането на дългове. Отделно притежава банката “Credit One”, специализирана в бизнеса с осигуряване на кредити.

Хареса ли ти тази новина? Тогава не изпускай момент от спорта – последвай ни във Viber тук!

Бен Наваро също така има интереси и в тениса. Наскоро милиардерът заплати около 300 млн. евро за закупуването на Синсинати Оупън, турнир, който е основан през 1899 година.

Дядото на Ема Наваро пък е бил успешен колежански състезател, а впоследствие и треньор по американски футбол.

Кариерата дотук на Ема Наваро

Още: Григор Димитров - Гаел Монфис по ТВ: Кога и къде да гледаме Гришо на Уимбълдън?

Първият значим успех на Ема Наваро е през 2021 година, когато тя триумфира на националния университетски шампионат по тенис за жени, дивизия 1. Чрез този успех тя получава „уайлд кард“ за US Open, където участва за първи път в турнир от Големия шлем.

Ема Наваро

През 2022 година американката достига до професионален статут, а след още 2 години наблюдаваме как младата тенисистка вече играе и като поставена на може би най-престижния турнир в този спорт – Уимбълдън.

Без никаква почивка за Григор Димитров! Още утре (5 юли) излиза отново на корта на Уимбълдън

Това, което стана на Уимбълдън, се случи за едва втори път в кариерата на Григор Димитров

Амбициозен китаец, ужасен вятър и много грешки НЕ попречиха на Григор Димитров - Гришо повтори чудо и продължава на Уимбълдън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички