ШОК на "Ролан Гарос": Джокович напусна турнира - ситуацията е тежка!


ШОК на "Ролан Гарос": Джокович напусна турнира - ситуацията е тежка!
Снимка: GettyImages

4866 0

Най-титулуваният тенисист от Големия шлем - Новак Джокович, приключи с участието си на "Ролан Гарос". Сръбският тенисист, който трябваше в сряда да излезе за своя 1/4-финал в турнира, се оттегли от надпреварата заради тежка контузия. 

Оказва се, че той е със скъсан менискус на дясното коляно и тепърва ще бъде преценено как да бъде лекуван и колко време ще пропусне. В най-добрия случай, той ще е извън кортовете 4 седмици, но това изглежда прекалено оптимистична прогноза. 

Тежка контузия за Новак Джокович

Тежката контузия на Ноле - колко време ще отсъства? 

След като игра до късно в понеделник вечер, Ноле е бил подложен на ранен ядрено-магнитен резонанс във вторник сутрин. За съжаление, резултатите не са добри - скъсан медиален менискус в коляното на десния крак, като засега това е единствената официална информация, предоставена от организаторите на турнира. 

Какво представлява контузията на Новак? 

Скъсаният медиален менискус е една от по-тежките за атлети контузии. В редки случаи, когато има само частично разкъсване, може да се проведе терапия без операция, която да възстанови коляното, но най-често се налага операция - "поправяне" или премахване на скъсаната част. Предстои да разберем повече подробности за това какво е точното му състояние, както и кой метод за лечение ще избере. "Поправянето" е с по-дълъг период на възстановяване. 

Генерално, при по-млади спортисти лечението отнема между 4 и 12 седмици, но при по-възрастни хора периодът на възстановяване е по-дълъг. 

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Самата контузия почти сигурно го вади от битката на "Уимбълдън", като под заплаха е участието му и на Олимпийските игри. Статутът му са частта от сезона в САЩ засега остава неизвестен. 

Нов №1 в мъжкия тенис 

Независимо от развоя на битката Григор Димитров - Яник Синер, италианският ас е новият №1 в ранглистата на ATP. Считано от понеделник, той ще изпревари Ноле, който може да се срине до №3, ако Карлос Алкарас спечели "Ролан Гарос". Джокович има да защитава куп точки през следващите месеци, така че се очаква главоломно пропадане в ранглистата за сърбина. 

След контузията на Джокович, Синер е новият №1 в мъжкия тенис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички