"Слухове със Серина Уилямс, връзка с Мария Шарапова": Григор Димитров за "горчивите" уроци в живота


"Слухове със Серина Уилямс, връзка с Мария Шарапова": Григор Димитров за "горчивите" уроци в живота
Снимка: колаж: SportLive.bg

7388 0

Григор Димитров даде много интересно интервю пред престижното издание The Athletic. В него освен личните отговори на 33-годишния българин, имаше и коментари и допълнения, каквито са типични за аналитичните материали, което направи крайния резултат още по-впечатляващ.

В един сегмент от обширния материал се разглежда живота на Гришо извън корта, който е съвместяван с кариерата му на тенисист. Димитров отговаря философски на случващото се в живота и допълва, че въпреки че е влияело на тениса му, не съжалява за нищо.

Още: Без да помисли: Григор Димитров посочи какво най-много харесва в Серина Уилямс (ВИДЕО)

Слуховете за Григор Димитров със Серина Уилямс и връзката на Гришо с Мария Шарапова

Григор Димитров и Мария Шарапова

"Възприятието за него около 2014 година бе и в шоубизнеса. Вече имаше слухове около него, че се е срещал със Серина Уилямс, а връзката му с Мария Шарапова му помогна да бъде един от тенисистите, за които се говори най-много на тура. Сега Димитров гледа философски за посоката, по която е поела кариерата му и за това, което е научил през годините" - пишат от The Athletic, след което самият Гришо споделя:

"Много неща се промениха. Дойде момент, в който трябваше да взема трудни решения на и извън корта. Понякога с моя треньорски екип, понякога имаше и неща извън тениса, към които трябваше да насоча фокуса си. Това е животът. За мен, част от израстването като човек е да имаш основни изживявания и опит - които нямах особено, заради това, че бях тенис играч.

"Правилният човек, но в грешния момент": Сетиха се за Григор Димитров и Мария Шарапова

Винаги съм искал и съм правил така, че да имам тези неща и може би те са ми отнемали от тениса, но със сигурност не съжалявам за тях. Неща, която нямат много общо със спорта - разбира се, че те разсейват. Когато умът ти е в различни посоки, неминуемо отиваш на други места.

Мисля, че вече имам баланса. За да си най-добрият в спорта, трябва да си обсебен, така стоян нещата. До степен, в която нямаш свободата да правиш грешки. Гледайки от тази перспектива, това е доста трудно. Мисля, че се навигирам по-добре с нещата. Знам, че в момента съм много по-близо до края, отколкото до началото - това също ми дава различна перспектива.

Дадоха отговора: Били ли са Григор Димитров и Серина Уилямс влюбена двойка?

Мисля, че за да имаш хищническия инстинкт на победител, трябва нещо да се е случило с теб - като лош опит, който да бута към ръба, след което си казваш, че си готов. Имал съм от тях, разбира се - и на корта, и извън него. Имал съм много опит и съм много благодарен за него. Някои от случилите се неща са били изключително трудни, но са част от живота" - споделя той.

Освен това Григор Димитров коментира и най-тежката си загуба в тениса - призна, че се е съвземал 7-8 месеца.

Още: 1 победа = 64 хиляди $: Григор Димитров вече взе колосална сума пари за 2024-та с успехите си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички