Точи се на Григор Димитров в Мадрид: Тийнейджър суперталант вече с успехи - би най-добрия приятел на Гришо


Точи се на Григор Димитров в Мадрид: Тийнейджър суперталант вече с успехи - би най-добрия приятел на Гришо
Снимка: Getty Images

7497 0

Григор Димитров започва участието си в турнира в Мадрид, част от сериите "Мастърс 1000". Като девети поставен (първият в света Новак Джокович няма да участва) 32-годишният българин почиваше в първия кръг и започва от втория.

Там ще срещне чеха Якуб Меншик, след като той съумя да се справи с Яник Ханфман с 2:0 сета. Меншик е едва на 18 години и заема 74-тата позиция в световната ранглиста. Въпреки че е с цели 14 години по-млад от Димитров, Меншик вече е загатвал, че може да бъде много коварен опонент.

Кой е Якуб Меншик - съперникът на Григор Димитров в Мадрид?

Още: УАУ: Григор Димитров отвя Даниил Медведев в Мадрид със супертенис - въпреки миникриза го разби (ВИДЕО)

Якуб Меншик е следващият опонент на Григор Димитров

Това ще е първи сблъсък между двамата. Меншик сам признава, че любимата му настилка е хард, като няма толкова опит на ниво ATP на клей. Успехът му срещу Яник Ханфман всъщност е първият, който постига на клей настилка на Мастърс.

Чехът обожава да изпълнява бекхенда с две ръце, като любимото му е да го пласира мощно по правата. Неговият идол е Новак Джокович. Тийнейджърът става професионален тенисист през 2022-ра година, като печели 5 трофея на Фючърси в рамките на седем месеца.

Още: "Исках да събера достатъчно пари, за да...": Григор Димитров разказа за странен мотив №1 за победата над Джокович

Той може да се похвали, че през миналия сезон се справи с квалификациите и дори стигна трети кръг в основната схема на US Open. През 2024-та започна с финал на Чаланджър в Канбера, а на Australian Open бе много близо до това да запише първа победа над представител на топ 10 на световната ранглиста. Тогава обаче загуби в 5 сета срещу Хуберт Хуркач.

В крайна сметка въпросният успех над играч от топ 10 дойде малко след това - в Доха победи Андрей Рубльов, който е един от най-близките приятели на Григор Димитров в Тура. Нещо повече - Якуб Меншик дори стигна финала на надпреварата, като сломи още имена като Гаел Монфис и Анди Мъри.

Официално: Григор Димитров губи точки - отказа се от турнир, на който изуми местните

Сега ще опита на надделее и над Гришо за един от двата му най-ценни успеха в кариерата, но все пак българинът е големият фаворит в дуела. Вижте кога и къде по ТВ да гледате Григор Димитров срещу Якуб Меншик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички