Турнирът на сензациите: Див късмет за Григор Димитров - пътят му се отвори, негов "палач" е АУТ


Турнирът на сензациите: Див късмет за Григор Димитров - пътят му се отвори, негов "палач" е АУТ
Снимка: Getty Images

25491 0

Григор Димитров започна ударно сезона на трева. 33-годишният българин успя да разбие световния номер 21 за малко над един час игра и му даде само три гейма. Адриан Манарино сломи глава след 1:6, 2:6 и следващият опонент на Григор е Себастиан Корда.

Жребият за 10-ия в света не бе особено благосклонен и сложи Карлос Алкарас в неговата половина, като двамата могат да се срещнат на полуфинал. Освен това пътят и преди тази фаза изглеждаше доста сложен за турнир от сериите ATP 500.

Уго Юмбер отпадна - няма да има нов мач с Григор Димитров

Гришо се размина с Умбер

Все пак Димитров извади късмет и няма как да срещне поставен опонент чак до полуфиналната фаза. Това стана факт, след като Уго Юмбер сензационно отпадна още в първия си мач. Осмият в схемата загуби от Матео Арналди с 1:2 сета (6:3, 1:6, 6:7(6) в отделните части за 2 часа и 11 минути игра). Припомняме, че французиът победи българина по-рано през годината във финала в Марсилия.

Така 35-ият в света италианец ще се изправи срещу Риджи Хиджиката, който пък отстрани в първия кръг Франсис Тиафо (американецът се отказа при 1:1 сета заради травма). А победителят от тази двойка очаква Димитров или Корда на четвъртфиналите.

Това не бе единствената сензация в Куинс, след като Холгер Руне отпадна от Джордан Томпсън (1:2), а също в тази половина (в която не е Григор) Бен Шелтън сензационно загуби от квалификанта Джовани Мпетши Перикар (0:2). Шокиращо бе и отпадането на намиращия се в чудесна форма Алекс де Минор. Вторият поставен в схемата загуби с 1:2 от Лоренцо Музети. 

Мачът на Григор Димитров можете да следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички