Защо не можем да гледаме по ТВ Григор Димитров на Ролан Гарос: Въпреки че Eurosport има правата?


Защо не можем да гледаме по ТВ Григор Димитров на Ролан Гарос: Въпреки че Eurosport има правата?
Снимка: Getty Images

8786 0

Григор Димитров излиза за третия си мач на Ролан Гарос. Най-добрият български тенисист е десети в света, което поне на хартия му осигурява по-приемлив път в сравнение с този на първата за годината надпревара от Големия шлем - Australian Open.

Защо не се излъчват мачовете на Григор Димитров на Ролан Гарос?

За съжаление, както бе на Откритото първенство на Австралия, така и в Париж - първите два мача на Гришо не бяха излъчени по българска телевизия. Както е отлично известно, правата за турнирите държи Eurosport. Съответно срещите у нас се излъчват по Eurosport 1 и по Eurosport 2.

Още: Слаба психика ли? Григор Димитров "взриви" тенис света с изказване - запуши устата на №1 в света

За мнозина е странно защо срещите на Димитров от първите кръгове не биват излъчвани, а вместо това гледаме например женски тенис. Истината обаче е, че не зависи от "Евроспорт България" кой точно мач да излъчват. Това зависи от самия френски телевизионен оператор и централното му управление из различните райони в Европа и Азия.

И с предимство са мачовете на водещите състезатели както при мъжете, така и при жените. Имайки предвид, че срещата на Григор срещу Зизу Бергс е на корт номер 14, а на големите кортове по същото време ще има други сблъсъци, изглежда твърде вероятно и дуела на българина срещу белгиеца да не бъде излъчван.

Вече при потенциален осминафинал, особено ако е срещу Хуберт Хуркач (двама представители на топ 10), няма как и централата във Франция да не предпочете мача между българина и поляка поне по един от двата си канала. Още повече, че и мачът ще бъде на голям корт и програмата на организаторите ще бъде съобразена и няма да има струпване на няколко зрелищни дуела по едно и също време.

Къде можем винаги да гледаме Григор Димитров НА ЖИВО?

Още: Екшън на Ролан Гарос: Григор Димитров е току зад Джокович, Алкарас и Синер - подцениха Ноле

Григор Димитров НА ЖИВО в SportLive.bg.

Не изпускайте важен момент в спорта – за последните новини в спорта последвайте ни във Viber ТУК.

Вариант за българските запалянковци на тениса да гледат всеки мач на Димитров, а и да си избират кой дуел по кое време да наблюдават, е платформата "Eurosport player", която се заплаща. Безплатно пък можете да следите всички срещи на Григор Димитров НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички