Изхвърлят национал ДО ЖИВОТ от футбола заради спортни залози (ВИДЕО)


Изхвърлят национал ДО ЖИВОТ от футбола заради спортни залози (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

3671 0

Футболната асоциация на Англия ще се опита да спре в зародиш най-новия проблем във футбола - спортните залози от страна на футболисти! Феноменът е добре познат вече в цял свят и всеки спорт след дълбокото навлизане на спонсорства от страна на букмейкъри, а в Англия готвят брутално наказание за футболна звезда, която е уличена в манипулация на залози - поне това сочат последните футболни новини в страната. 

Бразилец може да се сбогува с футбола

Информация от "The Sun" и други английски ежедневници днес гласи, че ФА ще поиска доживотна забрана Лукас Пакета да играе футбол, ако бъде доказано участието на бразилския полузащитник в манипулиране на резултати. 

През май играчът на Уест Хям, който е силно желан от Манчестър Сити, получи 4 обвинения за умишлено изкарване на жълти картони в мачове от английската Висша лига. 

Въпреки че Пакета категорично отрича тези обвинения, според информацията на "Сън" обвинителният акт на ФА е с препоръка за доживотна забрана. 

Печалби за 6-цифрена сума могат да провалят кариерата на бразилеца

Това би било най-големият случай на изхвърлен заради залози футболист в Англия, след като досега Кайнън Айзък (Стратфорд) получи 10-годишна забрана през 2021 година, а наказание за 6 години лишаване от състезателни права получи Брадли Ууд (Линкълн Сити). 

Още: Феновете на Ливърпул имат едно ГОЛЯМО притеснение за Арне Слот

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

Айвън Тоуни получи наказание от 8 месеца без футбол заради спортни залози, включително за загуби на неговия отбор, но след свидетелски показания на лекар, че нападателят е "хазартно зависим", така и не беше изхвърлен от футбола за 2 или повече години. 

Какви са обвиненията срещу Пакета? 

Обвиненията уточняват, че Пакета умишлено е получил жълти картони в четири мача от Висшата лига - срещу Лестър Сити през 2022 г., и срещу Астън Вила, Лийдс Юнайтед и Борнемут през 2023 година. 

Смята се, че около 60 човека са заложили на този пазар, със залози вариращи от 9 до 511 долара. Генерираните печалби са на стойност от около 128 000 долара.

Още: Първите думи на Енцо Мареска като мениджър на Челси: Странно изказване и голямо обещание

 Пакета изкарва милиони на сезон - защо изобщо му е да залага?

Забележително е, че един от основните спонсори на Уест Хям (хазартен оператор) беше първата игрална компания, която докладва за подозрителни модели на залагане. 

Съотборник на Илия Груев в Лийдс е силно желан от Челси това лято

Ерик Тен Хаг отчете добра трансферна политика в Манчестър Юнайтед - клубът го очаква светло бъдеще

Манчестър Сити ще извади 100 милиона за футболист, който е заплашен от отстраняване

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички