Откъде тръгна "Благо Джизъса" и защо Георгиев мрази този свой прякор (ВИДЕО)?


Откъде тръгна "Благо Джизъса" и защо Георгиев мрази този свой прякор (ВИДЕО)?
Снимка: GettyImages

3189 0

Един от най-добрите ни футболисти от началните години на този век - Благой Георгиев, изкара много приятно лято - както в различните студия за Европейското по футбол, така и директно в Германия като пратеник на БНТ. Той остава близо до футбола, 

Преди няколко дни той даде интервю пред "NOVA", в което беше засегната и темата с прякора му, който се оказва хич не му се харесва, въпреки че почти всеки човек в социалните мрежи го използва. 

Благой Георгиев и всичките му татуси на показ по време на предаването Survivor

Защо Георгиев мрази Джизъса? 

"Много ме дразни. Много. Измисли ми го тоя, Виктор Калев, от Шоуто на Слави, нали правеше Благо Джизъса, Джизъса и то си остана. Мене много ме нервира това и някой като ми каже "Джизъса" аз откачам", каза в интервюто пред телевизията Георгиев. 

Ето и един от скечовете на Виктор Калев, заради които тръгна прякорът на Благой Георгиев: 

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

До голяма степен прякорът произлиза от татуировките на Благой Георгиев, много от които са насочени към вярата. Той обаче е дълбоко вярващ човек и има причина да се уповава на Бог, както самият той разкри в интервю за "Блиц" през 2018 година: 

"Как осъзнах, че съм дълбоко вярващ? Може би след един случай, когато брат ми получи комоцио. Беше изпаднал в кома 3-4 дни. Тогава гледах майка ми как се молеше на Бог за неговото здраве. Тогава може би нещо се отключи в мен и го почувствах това и оттогава започнах да ходя по различни места в София. да се запознавам с различни свещеници, които ме въведоха във вярата", казва тогава Благой Георгиев. 

Бившият футболист има много интересни истории от миналото си като действащ състезател, като наскоро разкри за брутална случка и как фактът, че кара по-скъпа кола от президента на клуба, в който играе, го е вкарал в страшни проблеми (подробности тук)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички