Да измамиш половин милиард души? Лионел Меси се забърка в схема, за която никой не говори


Да измамиш половин милиард души? Лионел Меси се забърка в схема, за която никой не говори
Снимка: Getty Images / Колаж: SportLive

4629 0

Лионел Меси е не само футболист, но и глобална знаменитост. Аржентинската легенда е с над 504 милиона последователи само в социалната мрежа "Instagram", която ползва основно, за да промотира своите бизнеси и колаборации извън футболния терен.

Влиянието на "Ла Пулга" е безспорно. Неговите подвизи на терена го превърнаха малко по малко в лидер на мнение, който има силата да променя насоки и да предлага виждания по най-различни теми.

Лионел Меси предизвика фурор

Още: Президентът на Аржентина уволни зам.-министъра на спорта заради Лионел Меси

Футболната икона отдавна навлезе в света на криптовалутите и често промотира в своя профил най-различни такива. Неотдавна Меси направи поредната си реклама в тази сфера, а именно "меме монетата - WATER" с пост на своята история.

Разбира се, това доведе до рязък скок на "токена" със 194% до пазарна капитализация от 65 милиона долара за малко над едно денонощие. След изтичането на поста обаче цената на един "токен" се срива главоломно. Към момента тя е паднала до 0.00045, което означава спад с 50%.

Лео Меси се забърка в схема

Измами ли Меси 500 милиона души?

Още: След банята от Меси: Ямал получи оферта да вземе и №10 в Барселона - Ламин направи своя избор

Редица експерти в областта на криптовалутите обаче повдигнаха много въпросителни около този акт на Меси, защото го окачествятат като "pump and dump" - позната схема в тази сфера, която е форма на измама, включваща изкуствено "надуване" на цените чрез подвеждащи изявления на дадена акция (в случая "токен"), за да може след това да бъде продадено за още по-висока сума.

Интересен ли ви беше този материал? Ако да – последвайте ни във Viber за още пикантни новини около спорта!

Една от версиите, които в момента се разглеждат, е, че профилът на Меси е бил хакнат, за да се промотира измамата, тъй като наскоро на знаменитости като популярните изпълнители Металика, 50 Cent, Доджа Кат и легендарният кечист Хълк Хоган си изпатиха от това. За разлика от тях обаче постът в профила Меси не бе моментално изтрит, което повдигна много въпроси.

Както вече стана ясно светът на криптовалутите не е непознат за Меси. Аржентинецът е посланик на платформата "SOCIOS" и "SORARE."

 

Още: Стана ясно колко ще отсъства Меси за Интер Маями, срещите може да нараснат

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички