Реал Мадрид се сгромоляса във Франция: Лил сложи край на серия, дълга цели 38 мача (ВИДЕО)


Реал Мадрид се сгромоляса във Франция: Лил сложи край на серия, дълга цели 38 мача (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

2240 0

Европейският шампион Реал Мадрид загуби с минималното 0:1 от Лил като гост във втория кръг от основната фаза на Шампионска лига. "Песовете" успяха да сложат край на серия от 38 мача без загуба в официални срещи за титулуваните си гости.

Единственото попадение в мача падна в добавеното време на първата част. Джонатан Дейвид се разписа от 11 метра, след като ВАР потвърди, че има дузпа за Лил. "Песовете" надиграха мадридчани през по-голямата част от мача и заслужиха трите си точки.

Момчетата на Карло Анчелоти също имаха своите шансове, но не спряха да ги пропускат. Интересното е, че последната загуба в официален мач на "лос бланкос" дойде на 18 януари срещу Атлетико Мадрид за Купата на краля.

В следващия си мач Реал ще мери сили с Виляреал в Ла Лига, а Лил ще се изправи срещу Тулуза в Лига 1.

Развой на Лил - Реал Мадрид

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Двубоят очаквано започна с натиск на "белия балет". Още в шестата минута Винисиус можеше да открие. Бразилецът стигна до  топка в наказателното поле и стреля силно в долния ляв ъгъл. Шевалие обаче реагира блестящо и успя да спаси вратата си от гол.

В 19-ата минута се стигна до нов шанс за момчетата на Карло Анчелоти. Ендрик пое топката и направи добър пробив в полето на Лил. Ударът му обаче бе право в средата на вратата на Шевалие и той спаси без никакви проблеми. 6' по-късно се стигна до отличен шанс за домакините. Джонатан Дейвид опита опасен удар към вратата на Лунин, но украинецът съумя да спаси.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Именно Джонатан Дейвид продължи да създава проблеми на защитата на Реал. В 36-ата минута той бе съборен в наказателното поле на гостите, но главният арбитър запази мълчание и не посочи дузпа. Все пак до 11-метров наказателен удар се стигна в добавеното време на първата част. Зад топката застана Дейвид и матира Лунин за 1:0.

 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част започна силно за домакините. В 54-ата минута Едон Жегрова се озова необезпокояван в наказателното поле и нанесе много опасен удар, който мина на сантиметри от напречната греда на Лунин.

В 74' Винисиус проби по фланга, елиминирайки противник, и прати топката в наказателното поле на Лил. Там тя бе засечена от Дани Карвахал, чийто удар мина много близо до десния страничен стълб.

След 80-ата минута Реал се активизира. Първо Гюлер стреля с глава от чиста позиция, ала се стигна само до ъглов удар. В целия карамбол и Белингам нанесе нещо като удар, макар да ползва корема си в този опит за гол. Малко след корнера и Рюдигер обстрелва Шевалие, намирайки тялото му.

СЪСТАВИ

Лил: Шевалие, Сантош, Диаките, Александро, Гудмундсон, Бакер, Буади, Андре, Кабела, Жеговра, Дейвид

Реал Мадрид: Лунин, Менди, Рюдигер, Милитао, Карвахал, Чуамени, Камавинга, Винисиус, Белингам, Валверде, Ендрик

ПРЕДИ МАЧА

Лил беше в серия от 4 последователни загуби, която прекъсна преди домакинството на "кралете" с победа над Льо Авър с 3:0.

"Белите" пък не успяха да победят Атлетико в дербито на Мадрид в неделя, завършвайки 1:1. Реал остана втори в класирането в Ла Лига, изоставайки с 3 точки от лидера Барселона.

В първия кръг на най-силния европейски клубен турнир французите загубиха от Спортинг Лисабон, а испанският гранд победи Щутгарт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички