След заканата за триумф в Шампионска лига: Барселона на Флик катастрофира още в Монако (ВИДЕО)


След заканата за триумф в Шампионска лига: Барселона на Флик катастрофира още в Монако (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

742 0

Заканата на Ханзи Флик за триумф на Барселона още тази година в Шампионска лига не подейства много положително на възпитаниците му. Те загубиха на старта в турнира с 1:2 при гостуването си на Монако. Монегаските се възползваха, че играха повече от 75 минути с човек по-малко след червения картон на Ерик Гарсия още в 11-ата минута.

Той се превърна в най-бързо изгонения футболист на каталунците в историята на комерсиалния евротурнир. Досега рекордът държеше Амор (17) в двубой със Спарта от 1991-а. Гарсия обаче нямаше толкова вина в четвъртък, колкото Тер Стеген с безумния си пас пред наказателното поле.

Германският виновник не успя да запази суха мрежа в седми пореден двубой на каталунците в Шампионска лига. Първият гол в четвъртък допусна след топовен удар на Ахлиуш в 16’, който беше негов дебютен в турнира. Каталунците се надяваха на нещо след изравнителното попадение на Ямал в 28’, но амбициите бяха попарени от Иленихема в 71’. 

Така каталунците загубиха за втори път от Монако в рамките на последните два месеца след 0:3 за трофея "Жоан Гампер" насред Барселона. Загубата можеше да е по-голяма и тази вечер, след като едно попадение бе отменено заради засада, а в последните минути съдията прегледа решението си за дузпа след преглед с ВАР.

Сега пред каталунците предтои домакинство на Йънг Бойс, докато Монако ще гостува на разклатения Динамо Загреб. 

Първо полувреме

След пет минути първият отправен удар беше дело на Бен Сегир. Лявото крило напредна по фланга и стреля от дистанция, а топката попадна в Тер Стеген. 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Проблемите за Барселона продължиха в следващите секунди. Тер Стеген даде подаване към бранител в наказателното поле, който беше пресечен от Минамино. Японецът беше фаулиран от Гарсия, който беше изгонен с директен червен картон...

ГОЛ! Логичното се случи още в 16'. Тогава Аклиуш напредна отляво и стреля неспасяемо в долния десен ъгъл на Тер Стеген - 1:0! 

ГОЛ! Каталунците изглеждаха психически сломени, но се възползваха от неточност в 28'. Тогава Ямал бе изведен отдясно с дълго подаване и от дистанция простреля с ниска топка Кьон - 1:1! 

В 35-ата минута Синго разстреля Тер Стеген с много красиво попадение след центриране и засичане от движение, но веднага бе вдигнат флага за засада. 

Второ полувреме 

Домакините започнаха по-остро втората част и в 55-ата минута Тер Стеген се наложи да избива много тежък удар от дистанция. Рафиня преди това бе изведен, но Кьон излезе навреме и изби топката. 

ГОЛ! Каталунците тотално се пропукаха в 71'. Тогава всичко започна в полето на Монако с грешен пас на Рафиня. Домакините не загубиха време и изведоха Иленихена на стрелкова позиция и необезспокояван поведе своите - 2:1!

В 84-ата минута Линдхаут посочи бялата точка след нарушение на Мартинес. Ситуацията обаче беше преразгледана и нидерландецът отмени решението си.  

Стартови състави 

Монако: Кьон, Вандерсон, Керер, Салису, Синго, Камара, Закария, Аклиуш, Минамино, Бен Сегир, Емболо;

Барселона: Тер Стеген, Кубарси, Балде, Мартинес, Кунде, Гарсия, Педри, Левандовски, Рафиня, Касадо, Ямал;

Преди мача

Възпитаниците на Ханзи Флик гостуват на Монако в първа официална среща между отборите през последните 30 години. За последно през пролетта на 1994-а каталунците победиха при визита с 1:0. 

Трябва да се отбележи, че през лятото отборите приключиха подготовката си с приятелска среща за трофея "Жоан Гампер", а монагаските шокираха с класическото 3:0.

Сега големият проблем за Барселона са многото контузени - Бернал, Араухо, Кристенсен, Де Йонг, Гави, Лопес и Дани Олмо. Една от големите въпросителни е дали каталунците ще могат да заместят европейския шампион. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички