След червените картони, Арсенал закъса и с контузени играчи


След червените картони, Арсенал закъса и с контузени играчи
Снимка: Getty Images

457 0

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че растящият брой контузени в отбора се превръща в проблем, след като Рикардо Калафиори получи травма при победата с 1:0 над Шахтьор Донецк в Шампионска лига снощи.

Три сериози липси в състава му

Лондончани играха без капитана си Мартин Йодегор и крилото Букайо Сака, а защитникът Калафиори сега също е под съмнение за неделния мач от Висшата лига срещу Ливърпул, след като контузи коляното си.

Калафиори получи контузия срещу Шахтьор

И още 2 кадрови загуби за Ливърпул

Юриен Тимбер вероятно няма да бъде готов за гостуването на Ливърпул, докато централният защитник Уилям Салиба ще отсъства след червения си картон, който получи при поражението от Борнемут през уикенда.

Още: 2 огромни издънки, 1 епичен обрат и шокиращ лидер: Шампионска лига - 27 гола в 1 ден

"Рикардо трябваше да излезе, защото почувства нещо. Не знам степента на травмата, но това не е добра новина, по-скоро е притеснение", каза Артета, чийто отбор има седем точки от първите си три мача в Шампионска лига.

Каква е ситуацията с Бен Уайт?

Феновете на Арсенал трябва да бъдат спокойни поне за защитника Бен Уайт, тъй като смяната му на полувремето не е свързана с контузия, а защото той получи жълт картон.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

"Моето решение беше да го извадя. Той имаше жълт картон. Те имаха много атакуващи играчи от тази страна и ние не искахме да рискуваме", добави мениджърът, който звучеше песимистично за шансовете на Сака да се завърне срещу лидера Ливърпул. А ето какъв друг сериозен проблем има Артета с Арсенал. 

Микел Артета беснее срещу действията на своите: Трябва да изкореним този проблем

Червен картон на лидер допринесе за първа загуба на Арсенал през сезона

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички