Челси е на една победа от титлата във Висшата лига


Челси е на една победа от титлата във Висшата лига

1560 0

Челси почти сигурно подпечата титлата си във Висшата лига на Англия, след като Жозе Моуриньо стигна до 0:0 при гостуването на Арсенал на "Емиратс" в дербито от 34-ия кръг на шампионата.

Мачът не мина без напрежение, а съдията Майкъл Оливър не отсъди нито една дузпа, въпреки че имаше поне 3 ситуации, в които можеше да отсъди най-тежкото наказание във футбола.

"Сините" запазват разликата от 10 точки с Арсенал и манчестър Сити, като са и с мач по-малко от двата си съперника. Това означава, че една победа до края на първенството ще короняса Челси.

Арсен Венгер заложи на офанзивна схема със Санчес, Жиру, Рамзи, Йозил и Касорла, като единствен Коклен игра с подчертано дефанзивни функции.

Моуриньо контрира с дефанзивно 4-3-3, като излезе без типичен нападател, а ролята на "фалшива деветка" беше поверена на Оскар.

Началото беше очаквано, като Арсенал натисна своя съперник. Първият удар в мача пък дойде в 5', когато Касорла пробва пряк обстрел от фаул, но Куртоа лесно спаси.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Сериозна ситуация беше създадена в наказателното поле на Арсенал в 17', когато Оспина повали Оскар, но Майкъл Оливър не отсъди дузпа. Ектор Бейерин пък изби от голлинията топката, отклонена от играча на Челси.

Шест минути преди почивката Давид Оспина по фантастичен начин опази мрежата си суха. Рамирес бе намерен от сънародника си Вилиан и стреля, но колумбийският страж на "топчиите" се намеси блестящо и отрази.

Секунди преди почивката до възможност достигна и тимът на Арсенал, но ударът на Месут Йозил бе спасен от Куртоа.

След почивката Дидие Дрогба се появи на мястото на Оскар, докато "артилеристите" пробваха нов натиск. От него обаче произлезе един единствен удар, който Жиру прати в аут.

Най-доброто положение за Арсенал дойде в 70', като при центриране от корнер топката попадна в краката на Пер Мертезакер. Фронтално срещу вратата обаче той стреля в аут.

Домакините пробваха финален щурм, в който на терена се появиха още Уелбек и Уолкът, но теренът беше напуснат от Жиру.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички