Челси показа зъби, но Ливърпул надви в дербито и си върна лидерството


Челси показа зъби, но Ливърпул надви в дербито и си върна лидерството
Снимка: Getty Images

1522 0

Ливърпул си върна върха във Висшата лига, след като спечели дербито с Челси от осмия кръг. Мърсисайдци се наложиха с 2:1 след голове на Мохамед Салах от дузпа и на Къртис Джоунс от игрова ситуация.

"Червените" вкараха и трети гол в срещата - чрез Коди Гакпо, но той бе отменен заради засада. Единственото попадение за "сините" бе дело на Нико Джаксън в 48'.

Къртис Джоунс вкара победното попадение

В 25' Челси създаде своята най-чиста ситуация до момента, но топката бе изчистена във вратарското поле от бранител в червено. Минута по-късно Ливърпул получи дузпа заради нарушение на Ливай Колуил срещу Къртис Джоунс.

Още: Арне Слот си хареса нов полузащитник за Ливърпул - клубът готви 8-цифрена сума

На бялата точка застана Мохамед Салах, който даде аванс на домакините. В 32' египтянинът асистира на Коди Гакпо за второ попадение на лидера в Англия в срещата, но то не бе зачетено заради засада.

След почивката (47') мърсисайдци предявиха претенции за още една дузпа, като в основата отново бе Къртис Джоунс. Изглеждаше, че Робърт Санчес е извършил нарушение срещу халфа, но след консултация с ВАР промени мнението си и не отсъди наказателен удар. От видяното на монитора бе преценено, че вратарят пръв е стигнал до топката.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Минута по-късно Челси изравни - Нико Джаксън изскочи сам срещу вратаря и прати топката в мрежата на мърсисайдци, като първоначално голът не бе зачетен заради засада. Оказа се обаче, че Ибрахима Конате покрива засадата.

Радостта на "сините" обаче трая твърде кратко - 4 минути по-късно Ливърпул възстанови аванса си. Салах отдясно изведе Джоунс сам във вратарското поле, той укроти топката и с десен крак я прати в мрежата на Санчес за 2:1.

До края на мача и двата отбора направиха няколко пропуска, като Коул Палмър бе най-активен за Челси с няколко шута, а хубав удар на Луис Диас бе спасен от вратаря на гостите - Робърт Санчес.

Още: Енцо Мареска потвърди добра новина за Челси и се закани на Ливърпул

Точно преди дербито с Ливърпул: Рийс Джеймс се завръща в игра за Челси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички