Челси със звучен отговор към критиците: Шоу на "сините" огорчи и разгроми Уулвърхемптън (ВИДЕО)


Челси със звучен отговор към критиците: Шоу на "сините" огорчи и разгроми Уулвърхемптън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

738 0

Челси и Уулвърхемптън изиграха вълнуващ мач от втория кръг на Висшата лига. Лондончани победиха с 2:6, като на почивката резултата бе 2:2. Така съставът на Енцо Мареска стигна до първи успех в английския елит след загубата от Манчестър Сити в първия кръг.

Николас Джаксън откри още във 2', а Матеуш Куня изравни в 27'. Със страхотен гол Коул Палмър даде нов аванс на гостите в 45', преди Йортен Странд Ларсен да възстанови отново равенството дълбоко в добавеното време. Нони Мадуеке отново изведе "сините" напред в 49', а до 63' оформи своя хеттрик.

Само трима англичани са отбелязали хеттрик във Висшата лига далеч от дома за Челси:

  • Франк Лампард срещу Болтън (2011)
  • Тами Ейбрахам срещу Уувс (2019)
  • Нони Мадуеке срещу Вълците (2024 г).

Откриващото попадение на Николас Джаксън след 98 секунди е най-ранният гол на Челси във Висшата лига от септември 2017 г. срещу Стоук Сити.

Срещата бе изключително динамична, а Челси започна отлично, като откри резултата след само 99 секунди. След корнер Матеуш Куня отигра с глава назад в наказателното поле, където сам бе Николас Джаксън, който нямаше проблеми, също с глава, да прати кълбото във вратата на "вълците" за 0:1.

Последваха силни минути за домакините, които владееха инициативата и имаха много повече положения. Изравнителният гол обаче дойде чак в 27'. След контраатака Аит Нури напредна в половината на Челси, справи се с Фернандес и след това подаде към непокрития Куня. Бразилецът не се забави и моментално стреля за 1:1.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Страстите се нажежиха, като имаше и леки сблъсъци между играчи, а в 45' лондончани отново излязоха напред в резултата. Вратарят Санчес поднови много бързо играта с дълъг пас в противниковата половина за Джаксън. Той бързо продължи за Палмър, който пък моментално с левия крак прехвърли излезлият Са. Преднината обаче не се задържа дълго и в 6' на добавеното време Ларсен бе изпуснат от Фофана и не сгреши за ново равенство 2:2.

През второто полувреме Челси показа изключително себераздаване и успя да вкара още цели 4 гола. Само 4 минути след подновяването на играта Палмър видя страхотно Мадуеке, който влезе в наказателното поле и опита да стреля към далечния ъгъл. Стигна се до рикошет в Аит-Нури, който излъга Са и попадна във вратата му – 2:3. В 58' доминацията на "сините" се затвърди, като отново Палмър асистира към Мадуеке, който от наказателното поле вкара втория си гол. Само пет минути по-късно Мадуеке оформи първия хеттрик в кариерата си, а Палмър му асистира за трети път само през второто полувреме за разгромното 2:5.

В 78' Марио Лемина вкара трети гол за "вълците", но той бе отменен заради засада. А само 2 минути след това Челси наказа отново. Педро Нето напредна отляво в наказателното поле и намери чудесно по тревата Жоао Феликс, който не сгреши и вкара първия си гол след завръщането си на "Стамфорд Бридж".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички