Жоао Феликс отново в Челси, но за постоянно, Атлетико Мадрид също не остава капо


Жоао Феликс отново в Челси, но за постоянно, Атлетико Мадрид също не остава капо
Снимка: Getty Images

1090 0

Челси и Атлетико Мадрид са постигнали споразумение за Жоао Феликс, според множество източници, и това ще бъде горчиво-сладко сделка за "Лос Рохибланкос".

24-годишният играч пристигна в клуба като тяхно рекордно попълнение през 2019 година - само преди пет години, като рекордното им попълнение от Бенфика струваше 127 милиона евро. Мадридчани ще получат по-малко от половината от това обратно, когато завърши преминаването си в Челси, където ще подпише шестгодишен договор с опция за седма. Той ще намали заплатата си, за да помогне и на сделката.

Колко ще струва сделката за Жоао Феликс?

Още: Сити стартира сезона с победа в дербито с Челси, Холанд вкара в мач №100 за клуба (ВИДЕО)

Според Diario AS, сделката ще струва на Челси 50 милиона евро, с още 10 милиона евро в променливи, което прави общата възможна такса около 60 милиона евро. Очаква се Феликс да пътува до Лондон във вторник, за да премине медицински прегледи и да завърши преместването.

Междувременно Конър Галахър също ще пътува до Мадрид във вторник, за втори път. Той ще завърши движение на стойност 42 милиона евро в обратна посока.  Любопитното е, че самият Галахър вече бе в Мадрид, където прекара няколко дни в очакване да получи зелена светлина от "Стамфорд Бридж", че всичко е договорено и може да завърши последните стъпки по сделката, но в крайна сметка бе привикан обратно.

Атлетико вероятно ще е амортизирал поне половината от първоначалната си такса за трансфер, което означава най-малко, че Феликс ще престане да източва техните финанси. Освен това, след неудовлетворителна година в Барселона, печеленето на поне 50 милиона евро от нападател, който никога не е вкарвал повече от осем гола в Ла Лига за сезон, може да се счита за добра сделка.

Още: Ерлинг Холанд вкара на Челси пред очите на Кукурея и му затвори устата (ВИДЕО)

Лудост! Челси има 56 играчи и иска още - готви се да си върне Жоао Феликс

Атлетико Мадрид прати Жоао Феликс на самостоятелна подготовка след завръщането му (ВИДЕО)

Провал в 3 европейски гранда напът да подсили амбициозен тим от Висшата лига

Издънилият се в Челси и Барселона Жоао Феликс е пред трансфер в Астън Вила

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички