Клоп се завърна към футбола бързо, НО: Ливърпул допусна колосална грешка с Юрген


Клоп се завърна към футбола бързо, НО: Ливърпул допусна колосална грешка с Юрген
Снимка: Getty Images

10192 0

Легендата на Ливърпул Роби Фаулър направи интересно изказване по адрес на клуба, свързано с бившия мениджър Юрген Клоп. Според Фаулър мърсисайдци са направили голяма грешка, като той далеч не е изненадан, че германският специалист се е върнал толкова бързо към футбола (като главен представител на отборите на "Ред Бул").

Фаулър е на мнение, че Ливърпул не е направил достатъчно, за да задържи Клоп - дори и не на позицията мениджър. Според него Fenway Sports Group е можел да отвори идентична позиция на тази, която му предложиха от "Ред Бул".

Грешката на Ливърпул с Юрген Клоп

Още: Колко вероятно е Ливърпул да загуби 3-мата си най-добри играчи: Едновременно и без пари?

"Не бях изненадан да чуя, че Юрген Клоп се е завърнал към футбола само четири месеца, след като призна, че няма енергията да продължи като мениджър на Ливърпул. Знаех, че Юрген ще се върне - и по-скоро рано, отколкото късно.

Едно нещо обаче ми мина през главата, след като бе обявено назначението на Клоп към Ред Бул. Според мен Ливърпул направи голям пропуск. Майкъл Едуардс бе върнат на "Анфийлд" с позиция, която е доста подобна на тази, която Клоп сега прие.

Нямаше ли да е невъзможно да задържим един от най-великите мениджъри в историята на клуба? Или и двете страни се съгласиха, че времето му е изтекло. Ако Клоп успее да внедри мъдростта си в "Ред Бул", то това ще бъде гениално назначение. Но все пак, на 57 години, сигурен съм, че по някое време отчаяно ще иска да се завърне на тревата като треньор.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

А ако в договора му с "Ред Бул" има клауза, да си тръгне и да има шанса да стане селекционер на Германия, то тогава е очевидно каква е крайната му цел. Националният футбол е с далеч по-малко изискващ график" - сподели Фаулър. Междувременно се появи информация, че Юрген Клоп е поел работата в "Ред Бул" над година, преди да обяви, че напуска Ливърпул.

Още: Голямата промяна на Слот в Ливърпул: По съвет на... сър Алекс Фъргюсън

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички