Легенда на Юнайтед със 17 трофея съжалява, че е пренебрегнал един отбор, докато е бил в Манчестър


Легенда на Юнайтед със 17 трофея съжалява, че е пренебрегнал един отбор, докато е бил в Манчестър
Снимка: Getty Images

2304 0

Рой Кийн се върна назад към активната си състезателна кариера, като заяви, че е отказал трансфер в два европейски колоса, докато беше в Манчестър Юнайтед. Също така призна, че съжалява, че не се е присъединил към единия клуб повече, отколкото към другия.

Кийн направи блестяща кариера в Юнайтед между 1995 и 2005 г., утвърждавайки се като един от най-добрите халфове в ерата на Висшата лига. Той беше капитан на отбора от 1997 г. и им помогна да спечелят 17 трофея, включително седем титли от Висшата лига.

Също така спечели Шампионска лига през 1999 г. по време на требъла на "червените дяволи". Въпреки че пропусна финала срещу Байерн Мюнхен поради наказание, той направи едно най-добрите изяви в кариерата си в реванша от полуфинала, за да компенсира изоставането от 2:1 срещу Ювентус.

Още: Дейвид Бекъм с нова цел в Интер Маями, опитва да привлече Рафаел Варан

Сега той разкрива кой европейски гигант е пренебрегнал, докато е бил в Ман Юнайтед, и признава, че е трябвало да приеме предложението. Говорейки в последното издание на "The Overlap's Stick to Football", Кийн разкри, че Байерн Мюнхен е въпросният клуб - и те са му предложили най-доходоносния договор в кариерата му.

Рой Кийн съжалява само за един отбор

Той обясни: „Напускането на Юнайтед по това време беше трудно решение за вземане.  Не съжалявам, но съм малко огорчен, определено трябваше да отида в чужбина. Имах възможности да играя в чужбина, трябваше да съм достатъчно смел да играя в Италия, Германия или Испания. И имах възможностите.

Още: Легенда на Манчестър Юнайтед влиза в щаба на мениджъра Ерик тен Хаг?

Винаги съм имал слабост към Ювентус. И те ми предложиха сделка, но си спомням, че сделката тогава не беше невероятна. Търсех невероятна сделка. Клубът, който ми предложи най-страхотната сделка в историята, беше Байерн Мюнхен".

"Когато напуснах Юнайтед, отидох в Селтик, но можех да отида в Реал Мадрид. Те ми предложиха година и половина. Просто си помислих: „Ще отида ли в Реал Мадрид и ще окажа ли влияние?", допълни той.

Още: Жозе Моуриньо категоричен: Иска звезди от Манчестър Юнайтед във Фенербахче

Хаос в Манчестър Юнайтед: Ерик тен Хаг ядосал шефовете, разкривайки клубни тайни

Разследване на "Олд Трафорд" разкри за мухъл и опасност от пожари, след като Манчестър Юнайтед сервира на гостите сурова храна

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички