Манчестър Юнайтед загуби двама важни играчи при поражението от Арсенал в САЩ


Манчестър Юнайтед загуби двама важни играчи при поражението от Арсенал в САЩ
Снимка: Getty Images

1161 0

Сериозни притеснения възникнаха за мениджъра на Манчестър Юнайтед - Ерик тен Хаг, след приятелския мач с Арсенал в САЩ. Двама негови играчи се контузиха при загубата с 1:2 от вицешампиона на Англия - Арсенал.

Кои се контузиха в проверката?

Десет минути преди края на първото полувреме новото попълнение Лени Йоро получи контузия и бе заменен. Малко по-рано и Расмус Хойлунд напусна игра преждевременно. Тен Хаг заяви след проверката, че не може да каже колко са сериозни травмите им.

Неприятен първи мач за

Още: Стражът на Юнайтед: Всички в отбора сме на 100% с Ерик тен Хаг

Как се разви приятелският мач?

Срещата на стадион "SoFi" започна по-добре за Манчестър Юнайтед, който откри още в деветата минута. Маркъс Рашфорд пусна пас от дълбочина към Расмус Хойлунд, който се пребори със защитник на Арсенал и от малък ъгъл бе точен за 1:0. Само шест минути по-късно обаче голмайсторът бе заменен заради контузия.

В 25-ата минута Арсенал изравни чрез Габриел Жезус, който засече ниско центриране от левия фланг. Съдиите зачетоха попадението, въпреки че изглеждаше, че бразилският нападател е в засада, но нито страничният рефер се намеси, нито в мача се използва системата ВАР.

През второто полувреме темпото в играта спадна след многото смени. Арсенал обаче успя да стигне до победата с хубав самостоятелен пробив на Габриел Мартинели в 81'.

Все пак Юнайтед се реабилитира в дузпите

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

По регламент двата отбора се бяха разбрали да си бият и дузпи, независимо от крайния изход, като при тях "червените дяволи" бяха по-точни и се наложиха с 3:2. Андре Онана хвана изстрела на Кай Хаверц, а след това и Якуб Кивиор не уцели вратата на "червените дяволи". Единственият пропуск за тима от Манчестър бе на Итън Уитли, а победният наказателен удар бе реализиран от реабилитирания в състава Джейдън Санчо. А ето кой проблем бе определен за най-голям в Юнайтед. 

Още: Арсенал взима още една звезда от Европейското по футбол, но при едно условие

Обеща, но преизпълни: Нова звезда на Левски спечели овации след мача с жест към малък фен

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички