Много битка: Арсенал излезе от мелето с Тотнъм и постави рекорд в съперничеството (ВИДЕО)


Много битка: Арсенал излезе от мелето с Тотнъм и постави рекорд в съперничеството (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

527 0

Арсенал успя да вземе дербито на Северен Лондон, след като победи с 1:0 Тотнъм като гост. По този начин "артилеристите" излязоха на второ място зад Манчестър Сити с 10 точки - две пасив. "Шпорите" пък остават 13-и с едва 4 пункта.

Арсенал сломи Тотнъм в дербито на Северен Лондон

За първи път в историята на Висшата лига "топчиите" печелят три поредни дербита като гост срещу този опонент. Освен това срещата бе пета поредна между тях, в която Арсенал не губи (четири победи и едно равенство).

Тотнъм владееше повече топката, а Арсенал оставяше това да се случва и често контраатакуваше опасно, като в същото време показа отлична защита. През първото полувреме гол така и не падна и започнаха съмненията дали за първи път на "Тотнъм Хотспър Стейдиъм" няма да се стигне до равенство без попадения в това съперничество.

За сметка на това бяха раздадени цели 7 жълти картона. Никога в мач от Висшата лига не е имало повече официални предупреждения за първата част (има други случаи - също с по 7 картона).

Все пак попадението падна в 64-тата минута, когато Габриел засече с глава центриране от ъглов удар. "Топчиите" отново използваха силното си оръжие, след като през миналата кампания бяха тимът с най-много голове от статични положения във Висшата лига.

Тотнъм срещу Арсенал НА ЖИВО

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

*Артета изненадва с решението си да пусне в игра двете си леви крила - Габриел Мартинели и Леандро Тросар.

Първо полувреме

Първата по-голяма опасност в мача бе за Тотнъм. Соланке изведе Сон, който сви топката към вратарското поле и там Кулушевски стреля от трудна позиция. Рая бе затворил добре ъгъла си и успя да избие в корнер.

В 18-ата минута Хаверц стреля с глава от вратарското поле. Там Викарио показа страхотен рефлекс и спаси, но прати топката в ръката на свой съотборник. Все пак дузпа нямаше как да бъде отсъдена въпреки претенциите на гостите.

Минута по-късно Мартинели се откъсна сам отляво. Той не комбинира със Сака и реши да завършва сам, но стреля право в ръцете на Викарио от прекрасна позиция.

Гостите допуснаха много и груби грешки и като по чудо Тотнъм не наказа нито една от тях до момента. Арсенал предпочиташе да контраатакува и да оставя опонента да се изтегля дълбоко напред по терена.

В 36-ата минута се стигна до спречкване между играчите на двата отбора. Тимбер влезе по-здраво в краката на Поро, а играчите на "шпорите" реагираха остро. В крайна сметка всичко приключи с по един жълт картон за Викарио и Тимбер, които бяха сред най-активните.

Второ полувреме

Тотнъм започна много по-активно и второто полувреме, но Арсенал играеше все така прелестно в отбрана. В същото време гостите отново имаха няколко добри шанса да контраатакуват, но до чисто голово положение пред някоя от двете врати така и не се стигна в първия четвърт час от частта.

64' - 0:1! Габриел засече с глава центриране след ъглов удар и разстреля Викарио, който трябваше да излезе и да избие топката току пред вратарското му поле, но бе и блокиран. 

Десетина минути преди края на редовното време Рахим Стърлинг записа дебюта си за Арсенал, след като преди това игра за Ливърпул, Манчестър Сити и Челси. Той ще търси деветия си гол срещу Тотнъм.

До края на мача атаките към вратата на "топчиите" летяха една след друга, но до гол така и не се стигна.

СЪСТАВИ

Тотнъм: Викарио, Поро, Ромеро, Ван де Вен, Удоджи, Кулушевски, Бентанкур, Мадисън, Джонсън, Соланке, Сон

Арсенал: Рая, Уайт, Салиба, Габриел, Тимбер, Партей, Жоржиньо, Тросар, Сака, Мартинели, Хаверц

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички