Официално: Жоел Матип си тръгва от Ливърпул, Юрген Клоп го засипа със суперлативи


Официално: Жоел Матип си тръгва от Ливърпул, Юрген Клоп го засипа със суперлативи
Снимка: Getty Images

9910 0

С публикация в официалния сайт на клуба, ръководството на Ливърпул съобщи, че Жоел Матип ще напусне "Анфийлд" след края на сезон 2023/24!

32-годишният централен защитник има договор с мърсисайдци до 30-и юни и очевидно той няма да бъде подновен...

*Бранителят акостира при "червените" през лятото на 2016-а (от Шалке 04) и досега е записал 201 мача във всички турнири, 11 гола, 6 асистенции, 23 жълти и нито един червен картон.

Клоп го засипа със суперлативи

"През всичките ми години във футбола, не съм сигурен, че съм срещал много играчи, които да са по-обичани от Жоел Матип. Дори не съм сигурен, че мога да кажа нещо лошо за него", изтъкна Юрген Клоп.

ОЩЕ: Арне Слот с ударно начало в Ливърпул: Поиска да се вземе играч, желан от Манчестър Сити

"Той е прекрасен професионалист, прекрасен футболист и прекрасен човек - бяхме благословени да разполагаме с него и сега единствено можем да му пожелаем всичко най-добро в бъдеще".

Жоел Матип

"Всички са наясно с качествата на Жоел, а ние като клуб се възползвахме от тях от първия ден, в който се присъедини към нас. И преди съм казвал, че, ако има един, на когото да не му пука колко и дали е подценяван - това е Жоел. Но той зададе стандартите не само за себе си, но и за другите в отбора и това е една от причините престоят му тук да бъде толкова успешен", каза още треньорът на Ливърпул.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

*За 8 години на "Анфийлд" Жоел Матип спечели 7 трофея - една титла, една Шампионска лига, една ФА Къп, два пъти Купата на Лигата, веднъж Суперкупата на Англия и веднъж Суперкупата на УЕФА.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕРеал Мадрид категорично е отказал 120 милиона от Ливърпул за Родриго

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички