Робин ван Перси: Димитър Бербатов ме направи по-добър футболист


Робин ван Перси: Димитър Бербатов ме направи по-добър футболист
Снимка: Getty Images

1763 0

Футболната легенда Робин ван Перси сподели, че Димитър Бербатов е бил ключов фактор във Висшата луга, подпомогнал неговото футболно развитие. В момента бившият нападател на Арсенал и Манчестър Юнайтед е треньор на Хееренвеен, като загуби с 1:2 като гост на Хераклес в откриващия мач от VII кръг на Ередивизие.

"По мое време, както и сега, английското първенство разполагаше с най-добрите футболисти и всеки един от тях те заставяше да даваш максимума от себе си.

"Бербатов без съмнение бе сред тях. Той бе просто невероятен. Играх срещу него когато бе в Тотнъм, а след това в Манчестър Юнайтед. Пътищата ни се пресякоха съвсем за кратко, защото когато аз дойдох в Манчестър, той напусна две седмици по-късно, така че впечатленията ми от него са като съперник на Арсенал и Юнайтед. За съжаление нямах възможност да бъда негов съотборник, но беше удоволствие да го наблюдаваш", каза Ван Перси пред bTV.

През сезон 2010/11 рекордьорът по голове за националния отбор на България подели приза за най-добър реализатор във Висшата лига с Карлос Тевес (по 20 гола), а в следващите два сезона призът бе спечелен именно от нидерландеца (съответно с 30 и 26 гола).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички