Компани тръгна с трудна победа в Байерн срещу един от най-удобните съперници в Бундеслигата (ВИДЕО)


Компани тръгна с трудна победа в Байерн срещу един от най-удобните съперници в Бундеслигата (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

485 0

Байерн (Мюнхен) постигна трудна победа срещу Волфсбург с 2:3 на "Фолксваген Арена" в първи мач за двата отбора на старта на Бундеслигата. Джамал Мусиала откри за баварците в 20', но Ловро Маер изравни за домакините в 47-ата минута от дузпа. Само 9 минути след това хърватинът вкара второто си попадение в двубоя. Байерн обаче изравни в 65' чрез автогол на Якуб Камински, а в 82' Серж Гнабри оформи крайното 2:3.

Това бе първа официална среща за първенството за новия наставник на баварците Венсан Компани, който успя да дебютира с успех. Волфсбург определено не представлява опасност за тима от Мюнхен, който няма загуба срещу този съперник в последните си 18 мача. Има едно поражение в последните 30 срещи и бе в серия от 4 поредни победи - вече 5.

Баварците започнаха по-силно двубоя, като бързо създадоха няколко опасни положения чрез Хари Кейн, Кимих и Мусиала, но не бяха достатъчно прецизни.

В 21' Джамал Мусиала отбеляза след асистенция на Саша Бое, която му позволи да чукне топката в опразнената врата. Баварците не успяха да увеличат своята преднина. Имаше и претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени от съдията, а Хари Кейн дори си осигури жълт картон заради бурната реакция.

Второто полувреме започна обещаващо, като още с първата си атака Волфсбург получи дузпа. Тиаго Томаш бе блъснат в наказателното поле на баварците, а реферът не се поколеба и веднага посочи бялата точка. Ловро Маер изпълни безпогрешно дузпата и изравни - 1:1. Последва размяна на атаки, като и домакините бяха по-активни от първите 45 минути.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В 55' Патрик Вимер бе архитектът на гола, който плъзна топката към Ловро Маер, който се разписа за 2:1. Малко след това удар на Мусиала бе спасен от вратаря. А в 65' се стигна до изравняване след автогол на Якуб Камински.

В 73' Кевин Беренс опита фалцов удар от границата на наказателното поле, но той се плъзна точно покрай лявата греда, като не успя да върне преднината на домакините. А 9 минути след това баварците сториха това. След като получи красиво подаване, Серж Гнабри отигра хладнокръвно с перфектен изстрел по трева за 2:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички