Милан взе ценна победа в двубой, в който съдията стана главно действащо лице


Милан взе ценна победа в двубой, в който съдията стана главно действащо лице
Снимка: Getty Images

155 0

Милан оцеля срещу Удинезе в домакинската си среща от 8-ия кръгна Серия А успя да спечели с 1:0. Успехът дойде след гол на Самуел Чуквуезе в 13-ата минута след асистенция на Кристиан Пулишич. В главно действащо лице на срещата обаче се превърна съдията Даниеле Кифи, който отмени две попадения за гостите и показа червен картон на Тиджани Райндерс от Милан.

Новата атака, избрана днес от треньора Пауло Фонсека, започна да работи добре и създаде почти веднага попадение. Ноа Окафор проби отляво, върна топката към Пулишич, който продължи към Чуквуезе и нигерийският нападател се разписа за първи път през годината с левия крак. Минути по-късно Алваро Мората можеше да удвои, след като стреля с глава, а вратарят Мадука Окойе спаси.

Но срещата се промени драстично в 29-ата минута, когато беше отстранен Райндерс. Санди Ловрич получи дълга топка от Яка Бийол, подгонен от Тиджани Райндерс, който обаче в опита си да го спре, го съсече в глезена. Изглеждаше неволно, но въпреки това спъна Ловрич, когато той беше на добра позицая да стреля във вратата.

Още: Трудно за вярване: Ибрахимович се разминал от побой в Милан - едва го спасили

Макар и да бяха с десет души, домакините бяха близо до това да удвоят преднината си, но Окойе направи сензационна реакция, спасявайки първо изстрел на Пулишич, а след това и Ейбрахам. Гостите бяха овладели положението и атакуваха, за да търсят изравняване.

И вероятно бяха близо до това, след като в 95-ата минута бившият нападател на Лудогорец - Кристиан Кабаселе, прати топката във вратата след продължително меле. Въпреки това, след дълъг преглед с ВАР, реферът го отмени, преценявайки, че пръстите на краката на Екеленкамп са били в засада.

В крайна сметка съдията Кифи удължи добавеното време от 5 на 12 минути, а опитите на Удинезе да вкара изравнителен гол не се увенчаха с успех.

Време за паника? Милан не познава по-лош старт на сезона от 10 години насам

Интер трябваше да трепери до самия край, но успя да влезе в топ 3 на Серия А (ВИДЕО)

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички