Наполи доближи Рома и мечтае за Шампионска лига


Наполи доближи Рома и мечтае за Шампионска лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1163 0

Наполи запази добрите си шансове да стигне до Шампионска лига през Серия А, след като днес спечели трудно домакинството си на Сампдория.

"Партенопей" рано изостана в мача, след като Раул Албиол си забоде автогол в 12', но още до почивката развоят беше обърнат благодарение на Габиадини (31) и Игуаин (34).

Второто полувреме премина под диктовката на Наполи, като още в 47' Инсиние реши всичко в мача, реализирайки след хубав изстрел от границата на пеналта. Игуаин пък в 81' от дузпа реализира втория си гол в мача. В края Муриел, привлечен през зимата, успя да вкара за 4:2.

Възпитаниците на Рафаел Бенитес вече имат актив от 56 точки и са на две от третото място, което за момента се заема от Рома. Именно тази позиция в класирането дава право на участие в квалификациите на Шампионска лига.

Сампдория пък може да направи точно обратното и да се сбогува с шансовете си за участие в най-комерсиалния футболен турнир, след като след днешния мач те вече изостават на шест точки от днешния си съперник и остават пети.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички