Необичайна и рядка клауза: Ето за какво Виктор Осимен е успял да се договори с Галатасарай


Необичайна и рядка клауза: Ето за какво Виктор Осимен е успял да се договори с Галатасарай
Снимка: GettyImages

1543 0

Сделката на Виктор Осимен с Галатасарай съдържа рядка и специфична клауза, която може да доведе до друга сага през януари. Нигерийският нападател беше силно свързван с Ал Ахли и Челси през лятото и имаше оферти от двата клуба за него.

Саудитската професионална лига имаше предложение от 67,3 милиона, приета от Наполи, но имаше място само за подписването на Айвън Тони от Брентфорд. Челси не изпълни исканията за заплати на Осимен и така той беше оставен в безизходица в Наполи, който го отстрани от отбора и го лиши от фланелката с номер 9.

Ромелу Лукаку наследи номера, след като отново се свърза с Антонио Конте. Но тогава, в шокиращ обрат, турският шампион Галатасарай предложи решение, тъй като техният трансферен прозорец продължава до 13 септември.

Специална клауза в договора на Осимен

Те незабавно се договориха за наем без такса, плащайки само 10 милиона евро годишна заплата на Осимен. Бившият играч на Лил пристигна в Истанбул в понеделник вечерта и беше нападнат от фенове на Галатасарай.

Стана обаче ясно, че той е поискал клауза за прекъсване в договора си с Галатасарай, който е изпълнил желанието му.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Турското издание "A Spor" твърди, че клаузата важи за общо 10 конкретни клуба. Ако някой от неназованите отбори изпрати оферта през януари, той ще има разрешение да напусне. В опит да осъществи постоянен трансфер от Наполи, Осимен също поиска клаузата му за освобождаване да бъде намалена от 130 милиона евро на 75 милиона евро.

Договорът му на "Стадио Диего Армандо Марадона" изтича през юни 2026 г., но може да се каже, че Осимен изигра последния си мач за Наполи.  Той подписа с клубен рекорд за 65,6 милиона паунда през 2020 година, като отбеляза 76 гола в 133 мача, включително 31 във всички състезания по време на техния триумф за титлата в Серия А 2022/23.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички