С изравнен рекорд на Кака, протест и специален жест: Милан вкара пет на Каляри (ВИДЕО)


С изравнен рекорд на Кака, протест и специален жест: Милан вкара пет на Каляри (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1176 0

Милан победи Каляри с категоричното 5:1 в двубой от 36-ия кръг на Серия. Двубоят бе много по-важен за гостите, които се борят да останат в елита, докато "росонерите" си осигуриха второто място. 

Исмаел Бенасер откри резултата в 35', а Кристиан Пулишич удвои в 59'. Нандес намали от дузпа 4 минути по-късно. Райндерс в 74', Леао в 83' и отново Пулишич в 87' оформиха крайния резултат. В следващия, предпоследен кръг от Серия А, тимът на Стефано Пиоли гостува на Торино, докато Каляри гостува на Сасуоло.

Милан ще завърши на второ място в Серия А

Любопитен факт е, че играчите на Милан носиха екипи с изписани имена на своите майки по повод Деня на майката в Италия. Отборът на Стефано Пиоли сложи край на серията от 6 мача без победа, но протестът на феновете срещу собствениците продължава, като отново липсваха песни и скандирания на "Сан Сиро".

Кристиан Пулишич с 11 гола стана първият полузащитник на Милан, отбелязал повече от 10 гола, без дузпите, в един сезон на Серия А след Кака през 2005/06.

Домакините бяха по-активни и търсеха повече гола, като първото попадение дойде в края на полувремето. Удар на Самуел Чуквуезе беше отразен от Симоне Суфет, но  Исмаел Бенасер не пропусна да се разпише за 1:0.

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

В 49' Удар на Рафаел Леао срещна напречната греда, а след около час игра Кристиан Пулишич беше изведен зад защитата и вкара за 2:0. В 63' Каляри върна едно попадение, Нандес беше намерен в наказателното поле и от близко разстояние не пропусна.

Този гол не смути "росонерите", а напротив. Продължиха да играят в атака, като вкараха още три попадения.  Тижани Райндерс вкара много красив гол за 3:1, а в 83' се разписа и Рафаел Леао. Той се възползва от извеждащия пас на Бенасер и вкара на опразнената врата.  Четири минути по-късно Пулишич беше изведен в наказателното поле и стреля веднага, като опит на защитата на гостите да изчисти не бе успешна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички