Контузията на Белингам е много рядка - голям % от населението не може никога да я получи


Контузията на Белингам е много рядка - голям % от населението не може никога да я получи
Снимка: GettyImages

2044 0

Контузията на звездата на Реал Мадрид Джуд Белингам се оказа, че е много рядка и 10% от населението може никога да не почувстват подобна болка. По-рано тази седмица беше обявено, че Белингам ще пропусне първия месец от сезона в Ла Лига, след като получи контузия в прасеца.

Проблемът също така ще го държи извън мачовете на Лигата на нациите за Англия следващия месец, които са първите мачове на временния мениджър Лий Карсли начело на старшия отбор.

В Instagram Белингам написа: „щ"Нищо не мразя повече от пропускането на мачове, но се опитвам да видя положителната страна и може би тялото ми ми казва, че има нужда от малко повече почивка след напрегната година. Много съм разочарован, но ще подкрепям момчетата като фен, докато не мога да се присъединя отново към тях в най-добрата си и силна форма".

Още: Анчелоти предрече "избухване" на Мбапе за Реал Мадрид, но потвърди най-лошото за Белингам

Една десета от населението няма такъв мускул

Реал Мадрид потвърди в официално изявление, че Белингам е получил контузия на плантарния мускул на десния крак. Плантарният мускул започва зад коляното и съдържа дълго тънко сухожилие, което се спуска към ахилеса.

Въпреки че може да звучи като доста често срещано нараняване на пръв поглед, то всъщност е доста рядко - и различният състав на телата ни означава, че приблизително 10 процента от населението на света физически не може да претърпи нараняването. Според "Marca" около една десета от хората нямат плантарен мускул.

Още: "Невъзможният ъгъл": Попадението на легенда на Реал Мадрид, шокирало цял свят (ВИДЕО)

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Има широк дебат относно действителната функция на мускула, тъй като определени функции не се засягат от нараняване на плантарния мускул. Но контузията очевидно е повлияла на Белингам, тъй като той няма да бъде на разположение за първите мачове на Реал Мадрид за сезона.

Още: Легендарен английски футболист посочи като грешка трансфера на Кейн в Байерн, каза кой друг клуб е трябвало да избере

Лунин вече смята как ще напусне Реал Мадрид като свободен агент

Предсказание напът да се сбъдне: Килиан Мбапе разрушава Реал Мадрид?

Реал Мадрид отказа звездата, на която бързо ѝ писна от Барселона

Реал Мадрид ще катастрофира чудовищно в следващите 10 месеца

Току дошъл, а вече мисли за напускане: Ендрик не иска периферна роля в Реал Мадрид

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички