Кратко и ясно: Лапорта обясни защо би шута на Шави


Кратко и ясно: Лапорта обясни защо би шута на Шави
Снимка: Getty Images

2118 0

Президентът на Барселона Жоан Лапорта сподели причината да разкара Шави Ернандес от поста старши треньор на тима, въпреки че го умоляваше да остане месеци наред. 

Както е известно, още през зимата легендарният халф на каталунците обяви, че си тръгва, но след седмици на молене и обещания от страна на ръководството, Шави реши да остане. 

В изненадващ (и необясним) ход на ръководството, Ернандес беше изритан след края на сезона, което доведе до куп въпросителни относно начина, по който се управлява един от най-големите клубове в света. 

Още: Шави отказал на клубен и национален отбор след раздялата с Барса

Лапорта обясни решението си 

Президентът на Барса сподели на пресконференция, че ентусиазмът на Шави е бил с основна роля да бъде оставен начело на клуба, но след това ситуацията рязко се е променила. 

"Шави беше много ентусиазиран и решихме да променим решението си и да го оставим в клуба. Но след това той поиска огромни промени в клуба и състава - истината е, че не бяхме сигурни в спортния проект. И видях, че е време за промяна", бе лаконичният коментар на силния човек на "Камп Ноу". 

"Появи се възможност да вземем Ханзи Флик. Той демонстрира, че иска и може да бие всеки отбор. Освен това ме изненада колко много е запознат с голяма част състава ни", каза Лапорта за новия треньор. 

Още: Шави искал да продаде Роберт Левандовски - имал 3 причини за това

Двете изречения на Жоан Лапорта, с които Шави разбрал, че е уволнен от Барселона

Шави няма да опрости само една конкретна сума от Барселона - държи да си я вземе

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички