Лука Модрич и Карло Анчелоти царуват в славната история на Реал Мадрид


Лука Модрич и Карло Анчелоти царуват в славната история на Реал Мадрид
Снимка: GettyImages

778 0

Новият сезон за Реал Мадрид започна със стар навик - печелене на трофей. Реал Мадрид успя да оглави сам класирането на най-успешните клубове в Суперкупата на Европа с 6 трофея.  Освен това Лука Модрич и Карло Анчелоти допълнително повишиха легендарния си статус в "белия" клуб, превръщайки се в играч и треньор с най-много титли в история на Реал Мадрид.

Хърватинът спечели 27-ата си титла като играч на Реал Мадрид, превръщайки се в играча с най-много трофеи в историята на клуба. Пътуването му с Реал Мадрид започна преди 12 години, с полупразна визитка, но изпълнен с ентусиазъм, мечти и надежда да напише история с клуба. Сега, с 27 титли зад гърба си и най-успешният играч в историята на клуба, можем се каже, че определено го е постигнал.

Когато Модрич пристигна на "Бернабеу", едва ли си е представял, че кариерата му с Реал Мадрид ще бъде толкова славна, пълна с титли и исторически моменти, в които той е главният герой. След дванадесет сезона той спечели: 6 Шампионски лиги, 5 Световни клубни първенства, 5 Суперкупи на Европа, 4 Лиги, 2 Купи на Краля и 5 Суперкупи на Испания. Името му се появява като един от петимата играчи, които са вдигали "Ушатата" шест пъти.

Още: Килиан Мбапе с голяма заявка след мечтания старт за Реал Мадрид

Майстор на Суперкупата на Европа

Карло Анчелоти достигна 14 трофея с Реал Мадрид, изравнявайки се с Мигел Муньос като най-успешния треньор в историята на мадридчани. Освен това той стана единственият треньор, печелил пет пъти Суперкупата на Европа. "Това е първа титла от тежък сезон и искаме да започнем добре", коментира треньорът в пресцентъра преди мача.

Рекордът на Анчелоти с "белия клуб" не оставя никого безразличен: 3 Шампионски лиги, 2 Световни клубни първенства, 2 Лиги, 3 Суперкупи на Европа, 2 Купи на Краля и 2 Суперкупи на Испания.

Реал Мадрид започна новия сезон по познат начин - с трофей! Килиан Мбапе с дебютен гол (ВИДЕО)

Реал Мадрид - Аталанта по ТВ: Кога и къде да гледаме финала за Суперкупата на Европа НА ЖИВО - Мбапе дебютира?

Финалът за Суперкупата на Европа е предначертан: Защо Реал Мадрид ще бие Аталанта?

На фона на предстоящия мач с Реал за Суперкупата: Аталанта извади своята звезда от състава си, наближава ли трансфер?

Камавинга отпадна от групата на Реа Мадрид за Суперкупата на Европа след контузия

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички