Официално: Барселона обяви новия си нападател, който ще се присъедини след една година


Официално: Барселона обяви новия си нападател, който ще се присъедини след една година
Снимка: Getty Images

2834 0

Барселона официално представи една от трансфените си цели през това лято. Това е Витор Роке, като каталунците са постигнали споразумение с Атлетико Паранаензе за трансфера.

Присъединява се през следващия сезон

Очаква се играчът да се присъедини към клуба за сезон 2024/25 и ще подпише договор до сезон 2030/31 с клауза за откупуване от 500 милиона евро.

Той е универсален централен нападател. Във футболен план централният нападател все още е в процес на развитие, но неговата адаптивност означава, че той може да играе и на крилото, ако ситуацията го изисква. Отличен четец на играта, той също се откроява с темпото си и уменията си за завършване пред вратата, пишат каталунците на сайта си.

Само на 18-годишна възраст Витор Роке има повече от 50 мача в лигата. Бразилецът дебютира в Серия с Крузейро на 16-годишна възраст и след шест участия направи скок в Серия А с Атлетико Паранаензе, които също се състезаваха в Копа Либертадорес. Съвсем скоро се очаква да се финализира и сделката за заместника на Бускетс.

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички