Реал Мадрид ще задържи Кепа Арисабалага от Челси, но само при едно условие


Реал Мадрид ще задържи Кепа Арисабалага от Челси, но само при едно условие
Снимка: Getty Images

2291 0

Вратарят на Челси Кепа Арисабалага, който изигра сезон 2023/24 под наем в Реал Мадрид - въпреки няколкото апетитни оферти от Близкия Изток, няма да премине в нито един от саудитските клубове това лято, съобщават испанските медии.

Реал Мадрид има план за Арисабалага

Договорът на 29-годишния вратар с лондончани изтича догодина, поради което искат да го продадат през този трансферен прозорец. Кепа прекара миналия сезон под наем в Реал Мадрид, където бе привлечен на мястото на контузения Тибо Куртоа, но загуби мястото си на вратата след добрите изяви на украинския страж Андрий Лунин.

Още: Неочаквана разправия с Де Бройне се крие зад най-голямата грешка на Пеп Гуардиола в Манчестър Сити

Кепа Арисабалага може да остане в Реал Мадрид

Самият украински национал вече се е договорил за многогодишен договор с "кралете", но все още не го е подписал, след като е разбрал, че каквито и да са изявите му първият избор на Карло Анчелоти на вратата ще бъде Тибо Куртоа.

Ако Лунин напусне, Реал ще се опита да подпише постоянен договор с Арисабалага, съобщва "Marca". Испанският вратар иска да се върне в Мадрид и затова е отхвърлил офертите от Саудитска Арабия. Челси няма да иска много пари за Арисабалага, защото иска да се "отърве" от заплатата му, която се равнява на осем милиона евро.

Припомняме, че казусът с вратарския пост на "Сантяго Бернабеу" бе голям проблем през изминалия сезон. Контузията на Куртоа сериозно обърка сметките и поради тази причина бе привлечен Кепа, но неговите изяви бяха слаби и бе заменен под рамката от Лунин, който се представяше на ниво.

Още: В Реап Мадрид са на тръни: Джуд Белингам ще се оперира след края на Европейското първенство по футбол

Дани Карвахал: Всеки ден казвам на Родри да премине в Реал Мадрид... в Манчестър няма слънце

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Неутрални" президенте Гонзо, защо за "червени" е едно, а за "сини" - друго... ПРИМЕРНО?

При положение, че ЦСКА и Левски са най-големите български клубове, най-успешните и с най-богатата история,...

Реклама
Най-четени новини

виж всички