Севиля гледа уверено към финала след бой над Фиорентина (ВИДЕО)


Севиля гледа уверено към финала след бой над Фиорентина (ВИДЕО)

1900 0

Севиля най-вероятно ще защитава трофея си в Лига Европа във Варшава, след като "рохибланкос" разбиха с 3:0 Фиорентина в първи полуфинален двубой между двата тима на "Рамон Санчес Писхуан".

През първото полувреме Видал даде аванс на своите в 17', но до почивката Салах провали своите, изпускайки две чисти положения.

Последва смяна в схемата на Монтела от 4-3-3 към 3-5-2 с влизането на Майка Ричардс, а това беше наказано от Видал (53) и Гамейро (75), които фиксираха крайния резултат.

Това бяха първи два гола на Видал за Севиля, а освен това той даде и асистенцията за третия гол на своите. Гамейро пък вкара едва 28 секунди след влизането си, пращайки на 95% своите на финала в Полша.

В другия двубой Наполи също нямаше ден и стигна само до 1:1 срещу Днипро след гол на украинците от засада.

Срещата се играе при резултат 3:0. Може да я СЛЕДИТЕ НА ЖИВО в Sportline.bg

Хареса ли ти статията? Ако отговорът е „да“ – последвай ни във Viber за още интересни и актуални новини от международния футболен свят!

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът почна с лек превес на Севиля, но първото положение беше пред вратата на Рико. Страхотна акция завърши с подаване за Гомес, който беше близо до гол, но пропусна. Той можеше и да подаде на непокрития Салах, но предпочете силови действия и сбърка.

Постепенно "рохибланкос" затегнаха обръча около вратата на Нето, а след няколко пропуска в 17' резултатът беше открит. Витоло проби отляво в наказателното поле и успя да комбинира с Бака. Колумбиецът се обърна и продължи надясно към Видал, който с чудесен диагонален удар откри резултата - 1:0.

Веднага след попадението Салах като по чудо не върна равенството, след като Хоакин го намери на два метра от вратата, но бившият играч на Челси прати топката в аут. Последваха нови два пропуска от Салах, като в първия случай Рико успя да се намеси.

Севиля се справи с натиска на Фиорентина и отново овладя играта в центъра и не позволи повече контраатаки на "виолетовите".

Почивката пък дойде при много странни обстоятелства. Атака на Севиля завърши с подаване за Крижовияк, който първоначално не успя да уцели топката, но после стигна до нея и беше фаулиран в наказателното поле. Точно в този момент обаче съдията свири край на първото полувреме и беше обграден от играчите на Севиля - 1:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

"Рохибланкос" откриха втората част в отлично темпо и логично се стигна до втори гол в 53'. Витоло проби през центъра и събра играчите на Фиорентина около себе си. Това откри пространство отдясно на нападението, където топката беше насочена към Видал. Защитникът остана очи в очи с Нето и стреля право в обсега му, но вратарят реагира предварително, метна се в левия ъгъл и сбърка фатално - 2:0 за носителите на трофея.

Дори вторият гол не успокои темпото на Севиля, като "рохибланкос" се хвърлиха да решават изхода от сблъсъка още в Испания. На терена, макар и принудително, се появи и Ибора, а в 74' Гамейро смени дейния Бака. Именно Гамейро предреши срещата, след като още с първото си докосване беше точен.

Контраакция в "бяло" се разви отляво, където по крилото напредна Витоло. Той от своя страна продължи с пас в пеналта към Видал, който с едно докосване прати топката в краката на френския нападател, който нямаше проблем да вкара - 3:0.

Фиорентина имаше шанс да върне едно попадение и да си остави шансове в 84', като Фернандес пробва директен удар от фаул, но Рико с поредната си добра проява успя да отрази.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Унай Емери остави на пейката Ибора и Гамейро, които се представят силно през втората половина на сезона. Нападението е водено от Карлос Бака, който ще бъде подпомаган от Рейес, Бенега и Витоло.

Виченцо Монтела залага на 4-3-3, като нападението ще води Марио Гомес, подпомаган от топ-трансфера през зимата Мохамед Салах и Хоакин.

СЕВИЛЯ: Рико, Видал, Карисо, Тремоунлинас, Мбиа, Кричовиак, Рейес, Банега, Витоло, Бака

ФИОРЕНТИНА: Нето, Алонсо, Родригес, Савич, Томович, Валеро, Бадели, Фернандес, Хоакин, Гомес, Салах

ПРЕДИ ДВУБОЯ

"Рохибланкос" влизат в двубоя като фаворит, тъй като до момента нямат загуба в турнира у дома. В същото време едногодишната серия без поражение на "Рамон Санчес Писхуан" във всички турнир беше прекратена през уикенда, когато Реал Мадрид спечели трудно с 4:3.

Севиля също така няма отпадане на полуфинал в европейски клубен турнир. До момента отборът е изиграл три полуфинални сблъсъка.

Също така в последните си 20 мача Севиля има едва две загуби (в официални мачове), което допълнително накланя везните в полза на испанския носител на трофея в Лига Европа.

Фиорентина обаче не е отбор за подценяване. Воденият от Винченцо Монтела тим записа силни първи три месеца на календарната година, но има 5 загуби в последните си 10 мача. Като гости "виолетовите" нямат победа в последните си 4 мача.

Във Флоренция обаче залагат на Лига Европа, където отборът отстрани поред Тотнъм, Рома и Динамо Киев, и то без да загуби нито един мач.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Локило от ЦСКА учи английски от Роналдо, играе с Бентеке и Заха, дебютира с горчиво 0:8

Сезонът в Първа лига вече започва да напредва, затова е време да Ви разкажем повече за новите надежди на големите...

Реклама
Най-четени новини

виж всички