Винисиус ще има нова роля в Реал Мадрид, тръгва по стъпките на Роналдо, Рамос и Бензема


Винисиус ще има нова роля в Реал Мадрид, тръгва по стъпките на Роналдо, Рамос и Бензема
Снимка: Getty Images

2121 0

Винисиус ще има нова роля в Реал Мадрид и ще иска да последва стъпките на Кристиано Роналдо, Серхио Рамос и Карим Бензема като изпълнител на дузпи на Реал Мадрид.

Ще трябва да се бори с голяма успеваемост преди него

Бразилският национал изкова собствената си репутация на световна суперзвезда, откакто е на "Сантяго Бернабеу", с 45 записани гола през последните два сезона. Включително победа във финала на Шампионска лига през 2022 г.

Винисиус рядко е бил посочван за изпълнение на точен удар, докато е бил в Реал, но тази ситуация може да се промени. Досегашният титуляр Бензема напусна към Ал-Итихад, което означава, че някой друг трябва да поеме тази роля от новия сезон.

Петкратният носител на Златната топка Роналдо поемаше тази отговорност и той отбеляза 80 от 94-те дузпи, които изпълни за Реал (коефициент на реализация от 85,1%). Легендарният бивш капитан Рамос след това бе отговорник. Емблематичният защитник веднъж вкара 25 поредни удара от точката, докато приключи престоя си в Мадрид с реализирани 30 от 35 удара (87,5%). Бензема порази мрежата с 29 от своите 35 дузпи (82,85%). Това не е единствена промяна, която се готви е Реал. Карло Анчелоти мисли да промени схемата на игра за новия сезон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

"Тайни от бг елита": Как майка му се превърна в идола на Кристиан Макун от Левски

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички