Всички говорят за Меси, а всъщност Барселона печели с друго


Всички говорят за Меси, а всъщност Барселона печели с друго
Снимка: Getty Images/Guliver

1325 0

Лионел Меси изригна срещу Байерн и поведе Барселона за 3:0 над баварците, а освен това през 2015 година е неудържим и е с основна заслуга за все по-приближаващия се требъл за тима. Титли обаче, както знаем, се печелят със защита, а тази на каталунците е в страхотна форма.

В последните си 7 двубоя Барселона е допуснала едва 1 гол - при победата с 3:1 над ПСЖ на "Парк де Пренс", а попадението беше дело на Жереми Матийо, който закова топката в собствената си врата.

Вече 458 минути няма кой да отбележи гол на каталунците, което позволява на тима да запази аванса си от 2 точки пред Реал Мадрид в Ла Лига, а в същото време отбори като Манчестър Сити, ПСЖ и особено Байерн изглеждаха неузнаваеми в нападение срещу добрата дефанзивна постройка на Луис Енрике.

До голяма степен серията зависи и от представянето на Жерар Пике, който като че ли намери най-добрата си форма, след като през последните 2-3 сезона е бледа сянка на играча, който беше определян за най-добър на своя пост в периода 2008-2012.

Каталунците имат шанс да надхвърлят 500 минути "суха" мрежа, ако днес не допуснат гол срещу Реал Сосиедад на "Камп Ноу".

 

Не изпускайте важните новини за любимия отбор и неговите големи съперници – за най-актуалните информации последвайте ни във Viber ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

Зюмюр Бютучи от ЦСКА разгневява Ралф Рангник, баща си и... себе си с решение да напусне РБ Залцбург

Eдно от летните попълнения на ЦСКА - Зюмюр Бютичи, има нещо, за което съжалява в кариерата си дотук. И то е, че...

Реклама
Най-четени новини

виж всички